USR propune ca o stradă din Bucureşti să poarte numele Alexei Navalnîi

Consilierii USR din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti propun o hotărâre de consiliu prin care să se redenumească strada Tuberozelor, din sectorul 1, pe care se află secţia consulară a Ambasadei Federaţiei Ruse în România, în strada Alexei Navalnîi.

585 afișări
Imaginea articolului USR propune ca o stradă din Bucureşti să poarte numele Alexei Navalnîi

USR propune ca o stradă din Bucureşti să poarte numele Alexei Navalnîi

”USR Bucureşti subliniază că această iniţiativă reprezintă un pas important în sprijinul valorilor democratice şi al drepturilor omului, reafirmând legăturile de solidaritate cu cei care luptă pentru libertate şi justiţie în întreaga lume”, se arată într-un comunicat al formaţiunii politice.

,,Prin mesajele, faptele şi principiile sale, Alexei Navalnîi a reprezentat milioane de oameni nu numai din Rusia, dar şi din alte dictaturi. A vorbit în numele celor care gândeau ca el, dar le era frică să se exprime public. Pentru ceea ce a reprezentat şi pentru lupta continuă împotriva dictaturilor, dorim să aducem un omagiu prin această redenumire”, a declarat Andrei Daniel Rigu, consilier general USR.

,,Suntem pentru democraţie, respectarea valorilor şi a libertăţii. Redenumirea acestei străzi este încă un pas în direcţia consolidării acestor principii. Am demonstrat acest lucru şi în vara anului 2022, când am organizat o expoziţie denumită <Operaţiunea Artistică Specială>. În cadrul acestei expoziţii, artiştii au arătat tuturor, în faţa Ambasadei Rusiei din Bucureşti, adevărata faţă a lui Putin”, a arătat, la rândul său, Florin Covaci consilier general USR.

Iniţial, proiectul depus în aprilie 2022 de Daniel Rigu şi Florin Covaci cerea modificarea denumirii străzii Tuberozelor în Ucraina Liberă, însă propunerea a fost modificată pentru a reflecta sprijinul pentru lupta privind drepturile civile şi democraţia, prin redenumirea străzii în memoria lui Alexei Navalnîi, se mai arată în comunicat.

Pentru adoptarea hotărârii este necesar votul majoritar în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi avizul prefectului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici