USR: România va fi ruşinea Europei, dacă liderii PSD-ALDE ignoră apelul ambasadelor

USR le cere liderilor coaliţiei PSD-ALDE să dea curs apelului celor şapte ambasade europene, care au emis un comunicat comun cu privire la modificarea legilor justiţiei, avertizând că România va fi ruşinea Europei, dacă aceştia ignoră apelul ambasadelor.

209 afișări
Imaginea articolului USR: România va fi ruşinea Europei, dacă liderii PSD-ALDE ignoră apelul ambasadelor

USR: România va fi ruşinea Europei, dacă liderii PSD-ALDE ignoră apelul ambasadelor

„USR somează liderii coaliţiei PSD-ALDE să dea curs apelului celor şapte ambasade europene, partenere ale României, care au emis, ieri, un comunicat comun cu privire la modificarea legilor justiţiei. USR avertizează că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu vor îndepărta România de Franţa şi Germania dacă ignoră acest apel de transparenţă. Consecinţele vor fi pierderea credibilităţii în faţa partenerilor externi şi îndepărtarea de zona euro şi de spaţiul Schengen”, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, vineri.

Deputatul USR, Matei Dobrovie, susţine că Guvernarea PSD-ALDE nu va scoate România din Uniunea Europeană, dar că după derapajele Poloniei şi Ungariei, Comisia Europeană nu va mai fi la fel de indulgentă ca până acum cu statele care nu respect deciziile şi valorile europene.

„Riscăm tăieri de fonduri sau chiar opţiunea nucleară de suspendare a dreptului de vot. România va fi ruşinea Europei în anul în care va celebra Centenarul şi riscă în 2019 să-şi compromită complet potenţialul de a avea o preşedinţie a Consiliului UE măcar onorabilă”, a precizat Dobrovie, potrivit documentului citat.

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei au solicitat, joi, într-un comunicat, ca factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici