USR şi Forţa Dreptei cer PSD-PNL comisie de anchetă parlamentară pe azilele groazei

Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au depus, la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, o solicitare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară pe abuzurile din centrele sociale.

153 afișări
Imaginea articolului USR şi Forţa Dreptei cer PSD-PNL comisie de anchetă parlamentară pe azilele groazei

USR şi Forţa Dreptei cer PSD-PNL comisie de anchetă parlamentară pe azilele groazei

„PSD-ul lui Marcel Ciolacu depăşeşte cruzimea PSD-ului lui Dragnea. PSD-ul lui Marcel Ciolacu nu are nicio tresărire când bătrâni sunt bătuţi, înfometaţi, furaţi şi umiliţi. Ciolacu, Firea, Budăi, Rafila şi toţi oamenii puşi de PSD în funcţii cheie încearcă să îngroape adevărul despre azilele groazei, împing în faţă câţiva acari Păun pentru ca ei să scape de responsabilitatea politică. Nu îi lăsăm să scape şi am depus cerere pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară, care să analizeze cauzele ce au dus la apariţia acestor abuzuri îngrozitoare şi să stabilească ce avem de făcut, inclusiv la nivel legislativ, pentru ca astfel de grozăvii să nu mai fie posibile în România. Tragerea la răspundere penală este scopul anchetei penale, comisia parlamentară are altă finalitate şi nu trebuie să permitem PSD-PNL să îngroape adevărul dând vina pe un sistem tocmai de ele creat”, declară Ionuţ Moşteanu, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor.

Spre deosebire de ancheta penală, care stabileşte răspunderea penală pentru cei care au încălcat legislaţia în vigoare, transmite USR într-un comunicat de presă, ancheta parlamentară are ca scop analiza cauzelor şi identificarea măsurilor care se impun, inclusiv la nivel legislativ, pentru ca situaţii precum cele din azilele groazei să nu se mai poată repeta.

USR cere ca ancheta parlamentară să vizeze, de urgenţă, analiza cauzelor care au dus la nerespectarea drepturilor omului în centrele sociale rezidenţiale, analiza activităţii instituţiilor centrale şi locale abilitate să soluţioneze, cu celeritate, aceste situaţii, precum şi modalităţile de prevenire a abuzurilor, inclusiv măsurile legislative care se impun a fi adoptate.

„Comisia de anchetă va fi împuternicită să facă audieri şi să ceară autorităţilor şi instituţiilor publice, oricăror structuri de specialitate ale statului, altor entităţi publice sau private, precum şi cetăţenilor să îi pună la dispoziţie date, informaţii şi materiale necesare pentru desfăşurarea şi finalizarea anchetei parlamentare. Dată fiind gravitatea situaţiei şi necesitatea de a lua măsuri urgente ca tragedii precum cele din azilele groazei să nu se mai repete, Comisia va avea un termen de 90 zile pentru desfăşurarea anchetei parlamentare, raportul rezultat urmând să fie dezbătut într-o şedinţă a plenului Camerei Deputaţilor special organizată în acest scop”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici