USR şi PLUS au semnat un acord pentru candidatură comună în Neamţ

  • USR şi PLUS Neamţ au semnat un acord privind o candidatură comună la alegerile locale
  • Judeţul este primul din Moldova şi al treilea la nivel naţional în care cele două formaţiuni politice semnează un astfel de document
  • A fost stabilit şi algoritmul după care vor fi ocupate poziţiile pe liste
496 afișări
Imaginea articolului USR şi PLUS au semnat un acord pentru candidatură comună în Neamţ

USR şi PLUS au semnat un acord pentru candidatură comună în Neamţ

Conform unui comunicat de presă transmis vineri de USR Neamţ, conducerile organizaţiilor judeţene USR şi PLUS Neamţ au ajuns la un acord privind candidatura pe liste comune la alegerile locale pentru Consiliul Judeţean Neamţ şi oraşul Piatra Neamţ.

Astfel, în urma negocierilor purtate în ultimele săptămâni, s-a decis ca pentru Primăria Piatra-Neamţ să candideze reprezentantul PLUS, Cosmin Asandei, în timp ce propunerea USR, Marius Irimia, va fi candidatul pentru funcţia de viceprimar.

În privinţa alegerilor pentru Consiliul Judeţean, USR va da candidaţii atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cea de vicepreşedinte, alegerile interne pentru desemnarea candidaţilor urmând să aibă loc în cadrul Conferinţei Judeţene a USR Neamţ de sâmbătă, 15 februarie.

De asemenea, tot prin negociere a fost stabilit şi algoritmul după care vor fi ocupate poziţiile pe liste.

„În perioada următoare, acolo unde există candidaţi de la ambele formaţiuni, vor avea loc negocieri locale şi vom decide sub ce formulă vom candida. Referindu-mă strict la USR, filialele locale existente continuă să-şi desemneze candidaţii pentru alegerile locale, în timp ce echipa de extindere lucrează pentru a putea avea candidaţi în cât mai multe localităţi din judeţ”, a declarat deputatul Iulian Bulai, preşedintele USR Neamţ.

Acordul pentru candidatura comună USR şi PLUS la alegerile locale s-a mai semnat la Sibiu şi Bihor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
plus,
alegeri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici