USR strânge semnături pentru demiterea primarului din Mogoşoaia. Anunţul lui Cioloş

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat, luni, că partidul va strânge semnături pentru demiterea primarului din Mogoşoaia, iar cazul ce a dus la scandalul care a revoltat toată scena politică va fi prezentat procurorilor DNA.

260 afișări
Imaginea articolului USR strânge semnături pentru demiterea primarului din Mogoşoaia. Anunţul lui Cioloş

Dacian Cioloş a spus, într-o conferinţă de presă, că în Biroul Naţional USR s-a decis ca partidul să depună o plângere la DNA împotriva felului în care au fost realizate exproprierile la Mogoşoaia.

„Vineri seara, când am fost să ne susţinem colegii în Consiliul Local, am avut ocazia să discutăm cu mai mulţi cetăţeni din Mogoşoaia foarte supăraţi şi foarte furioşi pe felul în care Primăria a decis să facă acele exproprieri fără să ţină cont de protejarea dreptului la proprietate, fără să informeze suficient şi fără chiar să respecte legea. Colegii noştri au identificat deja fapte de abuz în serviciu, de fals şi uz de fals, de trafic de influenţă şi pornind de la aceste elemente, vom pregăti şi vom depune o sesizare la DNA pentru ca acest caz de la Mogoşoaia să fie cercetat şi să fie făcută lumină acolo, să fie foarte clar ce s-a întâmplat, pentru că şi agresivitatea, violenţa unor consilieri care au votat această decizie ridică semne de întrebare: de ce anume se tem dacă ei consideră că au făcut lucrurile legal? De ce se tem de colegii din Opoziţie care nu au fost de acord cu acea decizie şi au prezentat argumente?”, a spus Cioloş.

De asemenea, organizaţia USR Mogoşoaia a decis să lanseze strângerea de semnături pentru demiterea primarului Paul Precup.

Cioloş spune că primarul este vinovat „de presiunile pentru adoptarea acestui proiect imobiliar şi care, din punctul nostru de vedere, nu mai reprezintă interesele cetăţenilor din Mogoşoaia, dat fiind comportamentul său din această perioadă”.

„Vom lansa strângerea de semnături pentru ca primarul Precup să fie demis. Cetăţenii din Mogoşoaia au dreptul la un primar care să le reprezinte interesele şi nu care să profite de resursele pe care le are comuna pentru alte interese”, a mai spus preşedintele USR.

Consilierul Felicia Ienculescu-Popovici a spus că a fost agresată fizic de consilierii locali Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP). „Şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile”, i-ar fi spus unul dintre ei. „Violenţa politică promovată de AUR e preluată de PNL şi PMP”, a reacţionat Cioloş.

În urma scandalului, cei doi consilieri au demisionat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici