USRPLUS şi-a prezentat candidaţii la congres. Cioloş: „Nu mai acceptăm lălăiala şi s-o tot întindem până la sfântu' aşteaptă. Nu ne mulţumim cu firimituri şi mărunţişuri în coaliţie”

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş spune că, după congresele partidelor, nu mai există niciun motiv ca formaţiunile politice să nu accelereze reforma, însă USR PLUS „nu o să se mulţumească cu firimituri şi mărunţişuri în coaliţie”.

2574 afișări
Imaginea articolului USRPLUS şi-a prezentat candidaţii la congres. Cioloş: „Nu mai acceptăm lălăiala şi s-o tot întindem până la sfântu' aşteaptă. Nu ne mulţumim cu firimituri şi mărunţişuri în coaliţie”

USRPLUS şi-a prezentat candidaţii la congres. Cioloş: „Nu mai acceptăm lălăiala şi s-o tot întindem până la sfântu' aşteaptă. Partidul nu se va mulţumi cu firimituri şi mărunţişuri în coaliţie”

Candidaţii la conducerea USR PLUS şi-au prezentat, sâmbătă, echipele cu care vor candida la congres.

După eveniment, Dan Barna, co-preşedintele USR PLUS, întrebat despre coaliţie, a spus că prezenţa USR PLUS în coaliţie şi guvernare „este vizibilă”: „o parte semnificativă dintre obiectivele noastre sunt pe şină, adică demarate. Într-adevăr sunt câteva obiective blocate, dar sunt altele din cele 40 de angajamente pe care USR PLUS le-a susţinut în diverse faze de realizare, câteva fiind chiar realizate. Ori în această balanţă, în această permanentă analiză se poartă dialogul”.

Celălalt co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat, la rândul lui, că prezenţa formaţiunii politice în coaliţie e legată puternic de „capacitatea noastră de a livra” (proiecte de reformă - n.r.).

„Nu s-a schimbat suficient, suntem într-o coaliţie de 3 partide. După ce trec aceste alegeri interne şi congrese e clar că nu mai avem niciun motiv să mai stăm, însă USR PLUS nu o să se mulţumească cu firimituri, cu mărunţişuri în această coaliţie. Sunt câteva obiective pe care trebuie să le livrăm şi cu gândul acesta am intrat şi rămânem în coaliţie”.

Potrivit lui Cioloş, după ce trec alegerile în USR PLUS, formaţiunea va avea validată o conducere care va veni cu un mandat şi „o legitimitate nouă” din partea membrilor şi nu va mai putea să accepte „lălăiala şi să tot întindem până la sfântu' aşteaptă ca să mai prindă câte un vot în partidul lui un lider sau altul”.

Cioloş a spus că USR PLUS rămâne în coaliţie pentru a face reforme pentru care să propună soluţii: „sunt convins că noua conducere va veni cu o nouă legitimitate în această coaliţie şi va cere claritate legată nu doar de intenţiile de a face reformă, ci şi calendar pe care trebuie să îl convenim împreună cu colegii de coaliţie, pentru că nu cu ultimatumuri se rezolvă problemele, ci cu soluţii”.

La rândul său, senatorul Ambrozie-Irineu Darău, un alt candidat la conducerea USR PLUS, a spus că formaţiunea politică ar trebui să decidă care sunt acele „3 - 5 lucruri absolut nenegociabile şi nimeni nu va putea să treacă peste aceste decizii”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici