Va candida Iohannis pentru o funcţie la nivel european la final de mandat? Răspunsul preşedintelui

  • Klaus Iohannis a fost întrebat dacă va candida la finalul celui de-al doilea mandat la o funcţie înaltă la nivel european.
  • Preşedintele României a spus că s-a greşit în 2019, când toate poziţiile relevante au fost ocupate de persoane din „vechea Europă”.
647 afișări
Imaginea articolului Va candida Iohannis pentru o funcţie la nivel european la final de mandat? Răspunsul preşedintelui

Va candida Iohannis pentru o funcţie la nivel european la final de mandat? Răspunsul preşedintelui

Întrebat dacă la finalul celui de-al doilea mandat de preşedinte al României ia în calcul să candideze pentru o funcţie la nivel european, Klaus Iohannis a spus că nu este momentul să facă astfel de speculaţii.

„Nu cred că este momentul să fac speculaţii. Sunt preşedintele României, sunt membru în Consiliul European, unde după alegerile europene se vor discuta toate aceste poziţii”, a răspuns preşedintele.

Iohannis a răspuns, apoi, unei întrebări care i-a fost adresată Robertei Metsola, cu privire la faptul că Europa de Est nu a avut un reprezentant în funcţiile cheie în 2019 şi dacă ea consideră că a venit timpul ca acest lucru să se schimbe.

„După părerea mea, ar fi inadmisibil ca nicio poziţie să nu fie ocupată de o persoană din noile state membre, adică din partea de Est. Eu cred că în 2019 s-a greşit. Toate poziţiile relevante au fost ocupate de persoane foarte competente - nu asta e discuţia - din vechea Europă şi este unul din motivele pentru care foarte mulţi est-europeni se consideră puţin lăsaţi deoparte. Este o eroare şi sper că de data aceasta această eroare să nu se mai producă. Ar fi bine pentru Uniune să se înţeleagă că alegerea pentru leadership trebuie să se facă şi ţinând cont de criteriul regional, este bine să avem persoane din vechea Europă, din Est, din Nord, din Sud. Aceste chestiuni nu trebuie niciodată neglijate, fiindcă ar adânci nişte falii care preferăm noi să fie închise”, a spus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici