Va fi prelungită starea de alertă în Parlament? Iată ce spune un senator PSD: Nu intrăm în biserică, dar putem în magazine?

  • Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat că starea de alertă nu trebuie prelungită în toată ţara
  • Doar zonele unde apar noi focare de coronavirus ar trebui să se afle în stare de alertă, este de părere Zamfir
5004 afișări
Imaginea articolului Va fi prelungită starea de alertă în Parlament? Iată ce spune un senator PSD: Nu intrăm în biserică, dar putem în magazine?
Senatorul PSD Daniel Zamfir a declarat că starea de alertă nu trebuie prelungită în toată ţara, ci eventual doar acolo unde apar noi focare de coronavirus. „Nu putem să intrăm în biserică, dar putem să intrăm în magazine?”, a adăugat el.
 
„Să plecăm de la situaţia în care ne aflăm astăzi, neîncrederea care pluteşte astăzi în opinia publică, în legătură cu eficienţa în continuare a acestor măsuri. Eu cred că putem să facem un lucru foarte concret şi anume acolo unde apar situaţii de genul ăsta, eventuale focare, putem lua măsuri concrete acolo, Guvernul poate decide, dacă la Suceava sau în altă zonă apare aşa ceva, să instituim acolo nişte măsuri concrete şi să nu ţinem blocată o ţară întreagă, pentru că nu numai portul măştii este în discuţie aici, sunt multe alte măsuri, majoritatea cu caracter economic, pe care le blocăm astăzi”, a declarat la RFI Daniel Zamfir, după ce preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că se impune prelungirea stării de alertă în România, pentru că numărul cazurilor de Covid-19 nu a scăzut semnificativ.
 
El a pus la îndoială eficienţa măsurilor luate până acum de autorităţi pe fondul coronavirusului.
 
„E şi vorba aici de încredere şi de eficienţa măsurilor. Ţinem mall-urile închise, dar putem călători cu avionul. Adică suntem mai siguri într-un avion decât într-un spaţiu comercial uriaş? Nu putem să intrăm în biserică, dar putem să intrăm în magazine? E obligatoriu să purtăm mască şi preşedintele României face apel la responsabilitate, dar am văzut cu toţii chermeza din biroul domnului Orban, unde zeci de persoane s-au perindat pe acolo, în dispreţul tuturor, nerespectând nici o regulă”, a mai spus senatorul social-democrat.
 
Atenţionat că şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a refuzat să poarte masca la tribuna Parlamentului, Daniel Zamfir a răspuns: „Sigur, putem discuta orice, dar haideţi să mai vorbim de unde am plecat. Nu putem vota această continuare a stării de alertă la nivelul întregii ţări. Cred că putem, dacă apar situaţii punctuale, analizând respectiva situaţie, Guvernul să poată da o OUG, să stabilească ce măsuri trebuie luate, dacă apar în anumite zone focare, dar viaţa socială şi mai ales cea economică trebuie să reînceapă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici