Văcăroiu: Discuţiile PSD-PNL, legate de sprijin reciproc în turul doi la locale

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că discuţiile dintre PSD şi PNL sunt legate în mod deosebit de găsirea unor alianţe pentru un acord de sprijin reciproc în turul doi al alegerilor locale.

16 afișări
Imaginea articolului Văcăroiu: Discuţiile PSD-PNL, legate de sprijin reciproc în turul doi la locale

Văcăroiu: Discuţiile PSD-PNL, legate de sprijin reciproc în turul doi la locale

Nicolae Văcăroiu a declarat că PSD are discuţii în acest moment cu "liberalii, dar şi cu alte partide, pentru susţinere reciprocă în turul doi la alegerile locale a candidaţilor". El a adăugat că nu crede că PSD va face alianţe cu PDL.

"Discuţiile dintre PSD şi PNL sunt legate în mod deosebit de găsirea unor alianţe pentru un acord de sprijin reciproc în turul doi, pentru primari, pentru cel care este mai bine plasat. Vom face alianţe, dacă va fi cazul şi cu alte partide, de exemplu în unele localităţi cu PRM, dar mi-e greu să cred că vom face alianţe cu PDL, pentru că PDL la ora actuală este un melanj, nici ei nu ştiu ce sunt, sunt populari, sunt liberali, este o amestecătură de toată frumuseţea, oportunismul şi demagogia sunt la un nivel extrem de ridicat şi sunt convins că va fi o campanie urâtă atât la locale, cât şi la parlamentare", a afirmat Nicolae Văcăroiu.

El a adăugat că apar actori noi, gen Gigi Becali, "războinici ai luminii". "Şi nu mă refer doar la el, sunt mai mulţi care spun că rezolvă toate problemele din România imediat ce vin la cârma ţării. Sunt profitorii de tranziţie, cum erau pe timpuri profitorii de război, asta-i viaţa", a declarat Nicolae Văcăroiu.

Întâlnirea dintre liderii PSD şi PNL, desfăşurată joi seară, la Vila Lac 1, a fost una "rece" şi "distantă", care s-a finalizat "fără rezultate", cele două părţi nereuşind să se pună de acord, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate.

Sursele citate au arătat că au fost abordate mai multe teme, privind alegerile locale, anticipatele sau votul uninominal la Consiliile Judeţene.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a confirmat, vineri, că joi seară a avut loc o întâlnire între conducerile PSD şi PNL, în care nu s-a ajuns la niciun rezultat, el precizând că nu crede că astfel de întâlniri vor mai avea loc prea curând.

Şi premierul Călin Popescu Tăriceanu a confirmat, vineri, discuţia de joi seară între conducerile PNL şi PSD, arătând că au fost abordate multe subiecte, dar "nu s-a prea ajuns" la o concluzie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici