Văcăroiu îl sprijină pe Oprescu pentru candidatura la Primăria Capitalei

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a declarat, vineri, la Piteşti, că, personal, îl sprijină pe Sorin Oprescu pentru candidatura la Primăria Capitalei, candidatura lui Vanghelie fiind o hotărâre a organizaţiei municipale a partidului, al cărei preşedinte este Vanghelie.

23 afișări
Imaginea articolului Văcăroiu îl sprijină pe Oprescu pentru candidatura la Primăria Capitalei

Văcăroiu îl sprijină pe Sorin Oprescu pentru candidatura la Primăria Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

"În paralel, noi am organizat un sondaj şi am stabilit de principiu că, totuşi, candidatul care se plasează mai bine să candideze. Unele sondaje sunt în curs, altele sunt gata, dar este clar că Sorin Oprescu este primul în toate aceste sondaje. Va fi o discuţie în Biroul Permanent Naţional pe această temă şi vom vedea. A surprins faptul că Vanghelie a ieşit pe post şi a spus că organizaţia municipală Bucureşti îl propune pe el, dar eu mi-aduc aminte că Vanghelie spunea odată că îl va susţine cu toată forţa pe Oprescu dacă acesta se plasează mai bine în sondaje, dar ulterior se pare că s-a răzgândit", a afirmat Văcăroiu.

Acesta a adăugat că părerea sa este că cel mai bun candidat la ora actuală pentru Bucureşti din partea PSD este Sorin Oprescu.

"Am ascultat şi eu ce a declarat preşedintele Geoană. E dreptul lui, dar nu hotărăşte preşedintele partidului", a declarat preşedintele Senatului.

Văcăroiu a mai precizat că Oprescu are aliaţi care îl recomandă a fi cel mai bun pentru această candidatură.

"Are calităţi bune de manager, administrator şi a demonstrat-o de a lungul timpului, dacă ar fi să mă refer doar la spitalul care este făcut în proporţie de 95 la sută numai prin efortul lui că este profesionist. (...). Am fost cu Oprescu în campania când a candidat cu Băsescu şi am văzut că are priză la populaţie, mai ales la intelectualitate. Oprescu va intra cu siguranţă în turul doi, iar în turul doi va avea cu siguranţă sprijinul liberalilor dacă în turul doi va fi cu candidatul PDL. Eu sper ca Vanghelie să înţeleagă că este momentul să avem un primar general la Bucureşti care să fie bucureştean, care să fie bun organizator şi manager", a spus Văcăroiu.

În opinia acestuia, Marian Vanghelie a făcut lucruri bune la sector, dar Capitala este mai complexă.

"Este părerea mea personală, dar ar fi păcat să candideze Oprescu în calitate de independent pentru că s-ar rupe o parte din voturi şi este bine ca Oprescu, o personalitate în partidul nostru, să aibă sprijinul partidului", a conchis Văcăroiu.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, joi, că varianta pe care va merge conducerea partidului este de a valida decizia PSD Bucureşti privind candidatura primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, la Primăria Generală a Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici