Văcăroiu: Parlamentul e un coteţ în curtea Palatelor

Preşedintele Senatului Nicolae Văcăroiu a declarat la şedinţa Birourilor Permanente privind asumarea răspunderii Guvernului pe uninominal, că prin scandalul în jurul acestui subiect politicenii "dau de mâncare presei", iar Parlamentul devine "un coteţ" în curtea Cotrocenilor şi a Palatului Victoria.

1 afișare
Imaginea articolului Văcăroiu: Parlamentul e un coteţ în curtea Palatelor

Văcăroiu: Parlamentul e un coteţ în curtea Palatelor

”Ce schimbă domnul Băsescu prin referendum? Nimic! Să vedeţi ce va urma – atacuri la Curtea Constituţională şi din partea senatorilor şi din partea preşedintelui şi pe toată chestiunea aceasta dăm de mâncare la presă şi vom continua cu un circ penibil, iar Parlamentul este un fel, cum să spun, de coteţ în curtea Cotroceniului şi a Palatului Victoria. Suntem într-un coteţ acolo şi mai scoatem capul prin coteţul acela şi mai latră câte unul. Îmi cer scuze că mă exprim atât de dur, dar vreau să sesizaţi că suntem în Birourile permanente reunite şi purtăm o discuţie extraordinar de penibilă”, a spus Văcăroiu, conform stenogramei şedinţei conducerii Parlamentului.

Văcăroiu a apreciat că, prin declanşarea referendumului de către Traian Băsescu şi asumarea răspunderii de către Executiv, pe tema votului uninominal, atât preşedintele cât şi premierul arată un ”dispreţ total” faţă de instituţia Parlamentului.

Acesta a arătat că ”Parlamentul României este dispreţuit atât de către preşedintele României cât şi de către primul-ministru, şi un dispreţ total", iar "preşedintele României îşi permite să lanseze un referendum în momentul în care în Parlament suntem în procedură pe Legea privind alegerea senatorilor şi deputaţilor, caz nemaiîntâlnit”.

”Dacă ar fi alegeri, să spunem în ianuarie, aş înţelege – domn'le, Parlamentul trage de timp, dar termenul pentru alegerile parlamentare, vă amintesc, este anul viitor, în decembrie. Eu credeam că la ora actuală, bătălia Comisiei noastre de cod electoral, trebuia să fie pe proiectul de Lege privind alegerile locale, dacă modificăm ceva sau nu, pentru că sunt primele alegeri care bat la uşă în martie-aprilie anul viitor şi noi trăim într-o demagogie şi într-un oportunism nemaiîntâlnit şi la Palatul Cotroceni şi la Palatul Victoria”, a mai afirmat preşedintele Senatului.

Referindu-se la decizia şefului statului de a semna decretul pentru declanşarea referendumului privind votul uninominal, Văcăroiu a comentat: ”Preşedintele ne sfidează – nu mă păcăliţi voi pe mine că dezbateţi în Senat şi în Camera Deputaţilor procedura -, las! Că fac eu. Şi vă arăt eu cine sunt. Deci, pentru preşedinte nu existăm”, se arată în stenogramă.

Nici premierul Călin Popescu Tăriceanu nu a scăpat de critica lui Văcăroiu: ”Pentru primul-ministru Tăriceanu nu existăm. A trimis o lege, s-a făcut un raport cu amendamente de la Senat, suntem în procedură şi vine cu asumarea răspunderii. Este ceva groaznic. Nu ştiu dacă sesizaţi cât de ridicoli am devenit, cât de ridicoli am putut să devenim aşa, într-un timp relativ scurt”.

”Vă rog la asta să vă gândiţi! Nu ce va urma. Vom mai avea scandal, dispute, dar reţineţi că suntem de un penibil extraordinar. Cum să ne respecte lumea în teritoriu ca senatori şi deputaţi? Cum să ne respecte cetăţeanul?”, a menţionat Văcăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici