Vălean: Locul PNL este în PPE pentru că partidele din ALDE sunt majoritar de centru-stânga

Europarlamentarul PNL Adina Vălean susţine, într-o declaraţie de presă remisă MEDIAFAX, că locul partidului este în grupul Partidului Popular European deoarece în cadrul ALDE, actualul grup la care sunt afiliaţi liberalii, este compus de partide majoritar de centru-stânga.

525 afișări
Imaginea articolului Vălean: Locul PNL este în PPE pentru că partidele din ALDE sunt majoritar de centru-stânga

Adina Vălean (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Ponta nu are cum să înţeleagă orientări doctrinare, pentru că el nu are doctrină, iar PSD este sfâşiat între doctrina Ion Iliescu şi doctrina poşetelor. Eu cred că locul PNL în noul Parlament European este în grupul PPE, pentru că din păcate orientarea partidelor care compun acum grupul ALDE este majoritar centru-stânga. Noi vrem să reprezentăm interesele românilor în politica europeană, iar aceste interese sunt legate exclusiv de politica de dreapta. Vom fi o voce cu greutate, pro-România, în interioriul celei mai pro-europene familii politice. Socialiştii înseamnă Rusia şi din păcate pentru România înseamnă un număr mare de europarlamentari foarte slab pregătiţi în politica europeană", susţine Vălean într-o declaraţie de presă.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, despre intenţia PNL de a se aflia grupului PPE din Parlamentul European, că trădătorii şi traseiştii sunt primiţi în Parlamentul European, dar sunt dispreţuiţi cum sunt dispreţuiţi şi în România.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că, în şedinţa de luni a conducerii partidului, va propune ca europarlamentarii PNL să adere la grupul PPE din Parlamentul European, precizând că propunerea sa are în vedere faptul că ”Uniunea Europeană nu trebuie să fie condusă de un preşedinte socialist”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici