Vanghelie: Cred că Onţanu nu şi-a dorit să facă anunţul privind susţinerea lui Băsescu

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a sugerat, miercuri, că primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, este victima unui şantaj practicat de şeful statului, Traian Băsescu, precum şi a "aranjamentelor" unor foşti colegi din PSD, pe care nu a dorit să îi nominalizeze.

30 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Cred că Onţanu nu şi-a dorit să facă anunţul privind susţinerea lui Băsescu

Vanghelie: Cred că Onţanu nu şi-a dorit să facă anunţul privind susţinerea lui Băsescu (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Potrivit lui Vanghelie, primarul Neculai Onţanu nu a făcut bine declarându-şi susţinerea pentru Traian Băsescu, el precizând că, dacă va câştiga, Băsescu îl va "arunca ca pe o lămâie stoarsă", iar dacă va pierde, Onţanu "va rămâne cu ruşinea".

"Nu cred că bucureştenii din Sectorul 2 îl vor aplauda pe Onţanu pentru inconsecvenţa din ultimii doi ani. Cred că nu şi-a dorit să facă acest lucru (declaraţia de susţinere a lui Băsescu, n.r.) Îi va fi greu să spună în campania asta cât de bun este Traian Băsescu. Dacă reuşeşte, îl vom saluta, dacă nu, munca lui de o viaţă s-a dus în urma unor aranjamente ale unor foşti colegi - îi ştiţi - nu îi nominalizez, sunt cei care au fost la inaugurarea bisericii de la Cotroceni", a spus Vanghelie.

Vanghelie a precizat că a trecut cu vederea "situaţia complicată" de la alegerile locale, atunci când pe afişele electorale ale lui Onţanu apărea un mesaj potrivit căruia acesta îl susşine pe candidatul PDL la Primăria Generală a Capitalei, Vasile Blaga.

El a precizat că tratează cu "compasiune" gestul lui Onţanu de a-şi declara susţinerea pentru Băsescu, apreciind că acest tip de declaraţie nu îl reprezintă pe Onţanu, care "nu se simte confortabil" în acest moment.

Vanghelie a adus în discuţie "apăsările", şi "presiunile" la care ar fi fost supus Onţanu pentru a-şi declara susţinerea faţă de Băsescu, el adăugând că acesta nu a putut să fie consecvent, lucru care îl va afecta.

"Azi a fost Onţanu. Ieri au fost doi sau trei colegi care nu au venit la vot la moţiunea pentru căderea Guvernului. Nu-i nimic nou. Dar nu-i nou nici pentru cei din PDL. Şi ei sunt trataţi la fel. Sunt oameni în PDL care au dosare făcute de Traian Băsescu", a spus Vanghelie.

Vanghelie a făcut această declaraţie în faţa membrilor organizaţiei PSD Bucureşti, reuniţi miercuri seara în şedinţa Consiliului municipal al organizaţiei, convocat pentru a alege preşedintele executiv al organizaţiei, a cărui mandat a expirat.

Funcţia de preşedinte executiv al PSD Bucureşti a fost deţinută, până la expirarea mandatului, de Neculai Onţanu.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a anunţat, miercuri, că se alătură celor care sprijină candidatura lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici