Vanghelie pregăteşte un partid „la stânga PSD-ului”: Cap de listă la europarlamentare „gen Năstase”

Fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, a anunţat, miercuri, că lucrează la înfiinţarea unui nou partid „socialist, la stânga PSD-ului” care va propune la alegerile europarlamentare un candidat „care să arate gen Adrian Severin, Adrian Năstase", dar şi pentru alegerile prezidenţiale.

315 afișări
Imaginea articolului Vanghelie pregăteşte un partid „la stânga PSD-ului”: Cap de listă la europarlamentare „gen Năstase”

Vanghelie pregăteşte un partid „la stânga PSD-ului”: Cap de listă la europarlamentare „gen Năstase”

„La sfârşitul lui septembrie - octombrie, o să facem congresul. Este un partid de stânga, socialist. La stânga, stânga PSD-ului, pentru că, din păcate, PSD nu mai face stânga, nu mai are nicio legătură cu problemele de stânga reale, se merge după ureche, <Ştim noi că da bine cota de 16% poate o micşorăm, ştim noi că e bine nu-ştiu-ce>. Eu cred că trebuie să ajutăm oamenii de afaceri să creeze locuri de muncă, pentru că pe toţi i-am arestat. Nu zice nimeni că arestul acestor oameni, pornind de la Niculae, Adamescu, Sârbu, 100 de inşi câţi au fost arestaţi, înseamnă că s-au dus pe apa sâmbetei două milioane de locuri de muncă. Dar paralel trebuie găsite totuşi soluţii şi pentru ăştia care muncesc pe 1.200 de RON azi. Nu se poate trăi cu 1.200 de RON, nu se poate trăi”, a declarat Marian Vanghelie la DCNews Live.

Acesta nu a vrut să spună care este numele viitorului partid, dar a adăugat că negociază cu parlamentari de pe tot eşichierul politic, mai puţin din USR, pentru a sprijini noua construcţie politică.

„Va fi un adevărat partid social democrat. Partidul nu a ieşit încă de la Tribunal. Noi suntem în faza în care suntem organizaţi 80% cu structuri. Avem un partid, structura juridică la care am candidat la vremea respectivă (Partidului Dreptăţii Sociale – n.r.) şi o serie de colegi de-ai noştri au vrut sa gândim o altă formula, să venim cu altceva şi se va face o fuziune. Suntem în nişte discuţii cu nişte parlamentari de pe tot eşicherul politic, pe baza relaţiilor interumane, că asta e procedura, nu am inventat eu formula. Mai puţin cu USR, în rest chiar şi cu oameni din PNL suntem în discuţii să vină în partid”, a precizat Vanghelie.

Fostul primar şi vicepreşedinte PSD a spus că el nu va candida la alegerile europarlamentare şi că îşi doreşte un candidat „gen Adrian Severin, Adrian Năstase” care să fie capul de listă al formaţiunii.

„Da, cred că (partidul - n.r.) va candida la europarlamentare. Noi suntem pregătiţi (...) Ne interesează să găsim pentru europarlamentare omul care să fie din filmul ăsta, care să fie o voce puternică acolo şi după părerea mea trebuie să arate într-o formulă gen Adrian Severin, Adrian Năstase. Aşa trebuie să arate candidatul care e capul de listă - trebuie să vorbească limba lor, trebuie să înţeleagă limba de acolo şi să poată să fie o voce în România”, a mai spus Marian Vanghelie.

Întrebat dacă viitorul partid va avea un candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, acesta a răspuns: „Evident. Va exista un candidat puternic la Preşedinţie, în baza unor date sociologice”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici