Vanghelie: Şedinţa Comisiei de Integritate a PSD, execuţie stalinistă a lui Geoană

Vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN, că modul în care s-a desfăşurat şedinţa Comisiei de Integritate care a recomandat, duminică, excluderea lui Mircea Geoană din PSD, a fost "o execuţie stalinistă".

346 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Şedinţa Comisiei de Integritate a PSD, execuţie stalinistă a lui Geoană

Marian Vanghelie (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

Vanghelie a spus că atât Comisia de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD, cât şi preşedintele acesteia, Dan Şova, au procedat greşit închizând şedinţa exact atunci când Mircea Geoană sosise pentru a fi audiat.

"Este o mare eroare şi o mare greşeală", a adăugat el.

Vanghelie a afirmat că şedinţa de duminică a Comisiei a fost "o execuţie stalinistă", care nu ajută partidul.

"Este o eroare foarte mare, iar membrii de la baza partidului nu sunt de acord. Faptul că nu i s-a dat (lui Mircea Geoană - n.r.) posibilitatea să se apere nu se poate întâmpla în România anului 2011. Ce a făcut comisia şi domnul Şova este o eroare şi o greşeală foarte mare", a declarat el.

Întrebat dacă această eroare mai poate fi îndreptată, Vanghelie a spus că la Comitetul Executiv al PSD ar trebui analizată situaţia.

Vanghelie a afirmat, întrebat care este poziţia lui faţă de excluderea lui Geoană, că rămâne "consecvent".

"Eu sunt foarte consecvent. Nu am să fiu de acord să se dea un om afară în acest mod, să se închidă şedinţa când acesta vine, fără să se apere. Dacă acceptăm acest compromis, înseamnă că mâine putem fi excluşi toţi din partid", a declarat el.

Întrebat dacă, în urma deciziei CNAIM a PSD, partidul va pierde poziţia de preşedinte al Senatului, Vanghelie a răspuns:
"Nu ştiu, dar fiecare trebuie să răspundă de ceea ce face".

Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedinţa CNAIM, un membru al Comisiei, care s-a recomandat Mariana Negoiţă, de la PSD Sector 3, a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD, ea declarându-se revoltată că hotărârea s-a luat fără ca Geoană să fie audiat şi cu "încălcarea prevederilor Statutului PSD".

Ulterior, preşedintele CNAIM a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formaţiunii excluderea lui Mircea Geoană din partid, precizând că preşedintele Senatului nu a anunţat că va participa la şedinţa de duminică a acestui for.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la ieşirea din sediul PSD, unde venise la şedinţa CNAIM a PSD şi de unde a ieşit în câteva minute, că este consternat de modul în care Comisia a luat decizia în cazul său, menţionând că regretă situaţia şi face apel la calm.

Geoană a menţionat că există frământări şi nemulţumiri la baza partidului, adăugând că speră încă într-o soluţie care să însemne o rezolvare pozitivă pentru situaţia din partid.

Decizia de duminică vine pe fondul unor tensiuni care au marcat evoluţia partidului în ultimii ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici