Variantele PNL în lupta pentru Palatul Cotroceni vin din provincie

​Ilie Bolojan şi Emil Boc sunt variante de prezidenţiabili în PNL, în opinia lui Robert Sighiartău, vicepreşedintele PNL, care crede că partidul are nevoie de un candidat „care să tragă brandul PNL în sus, după imaginea personală”.

511 afișări
Imaginea articolului Variantele PNL în lupta pentru Palatul Cotroceni vin din provincie

Variantele PNL în lupte pentru Palatul Cotroceni vin din provincie

Întrebat la RFI dacă PNL va merge cu Nicolae Ciucă în alegerile prezidenţiale de anul viitorul, ţinând cont că liderul formaţiunii are o cotă mică de încredere în sondaje, Robert Sighiartău a răspuns: „Din punct de vedere statutar şi procedural, în PNL, candidatul la prezidenţiale trebuie votat de către Consiliul Naţional. E foarte clar un lucru, nouă ne trebuie un candidat în PNL care să tragă în acest moment brandul PNL în sus, după imaginea personală, adică ne trebuie un candidat care să tragă PNL-ul după el”.

El susţine că decizia „nu trebuie luată pe raţiuni sentimentale sau pe raţiuni legate de... domnule, cine-i preşedinte, cine nu-i preşedinte. Trebuie să vedem care e cea mai bună opţiune pentru PNL, ca să tragă PNL în aceste bătălii de anul viitor”.

Întrebat ce oameni din PNL s-ar potrivi ca posibil candidat la prezidenţiale, Robert Sighiartău a spus: „Din punctul meu de vedere, PNL a câştigat tot timpul şi ştiu aici, pentru că am fost şef de campanie în alegerile câştigătoare din 2019, europarlamentare, când am scos în evidenţă oamenii buni pe care-i are PNL-ul şi care din păcate nu sunt la nivel central. Vă dau un singur exemplu: Ilie Bolojan. Sunt oameni care au confirmat la nivel local şi care vin cu un bagaj de legitimitate din partea cetăţenilor şi cu simpatizanţi şi oameni de campanie care nu fac parte din PNL, adică există un bagaj de simpatizanţi în jurul acestor persoane, fie că vorbim de Bolojan, fie că vorbim de Boc, care sunt susţinuţi de oameni care în acest moment aş spune că nu votează PNL-ul. Deci e clar că sunt variante, din punctul meu de vedere, ambele personaje sunt variante de prezidenţiabili în PNL, asta cred eu, îi cunosc, ştiu de ce sunt în stare şi cred că cu o campanie bună, ar putea face o figură foarte bună”.

„Cu condiţia să dorească şi dânşii, ăsta e primul lucru”, a adăugat vicepreşedintele PNL.

În timp ce Ilie Bolojan este preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, Sandu Boc este primarul Clujului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici