Varujan Vosganian: ALDE salută decizia premierului Viorica Dăncilă de a amâna adoptarea rectificării

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat joi, după ce Guvernul a decis să discute rectificarea bugetară, fără a adopta proiectul, că salut hotărârea Executivului, menţionând că acest proiect riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar.

916 afișări
Imaginea articolului Varujan Vosganian: ALDE salută decizia premierului Viorica Dăncilă de a amâna adoptarea rectificării

Vosganian: ALDE salută decizia premierului Viorica Dăncilă de a amâna adoptarea rectificării

"ALDE salută decizia premierului Viorica Dăncilă de a amâna adoptarea în şedinţa de guvern de azi a proiectului primei rectificări bugetare. Aşa cum ne-a fost prezentat, acest proiect de rectificare bugetară riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar stabilite", scrie pe Facebook Varujan Vosganian.

"În mod repetat, inclusiv public, ALDE a solicitat alocarea de resurse financiare pentru continuarea investiţiilor în derulare, vorbim în primul rând despre proiectele mari de investiţii (autostrăzi) dar si de investiţiile la nivel local. De asemenea, am atras atenţia asupra nevoii de a asigura resurse pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene şi am spus apăsat că nu acceptăm tăierea alocărilor bugetare de la ministere vitale precum transporturile, sănătatea, educaţia. În cadrul şedinţei de coaliţie de ieri am prezentat din nou partenerilor de la PSD aceste constrângeri de construire a rectificării bugetare. Aşteptăm următoarea reuniune în cadrul coaliţiei de guvernare pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de finanţe pentru rezolvarea acestei situaţii", mai arată sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a anunţat, joi, că rectificarea bugetară a fost prezentată în primă lectură în cadrul şedinţei de Guvern de joi şi că va fi adoptată în următoarea şedinţă.

El a mai adăugat că s-a luat această decizie pentru a nu se mai face interpretări în spaţiul public. ”Decizia Guvernului a fost să mai analizeze în detaliu fiecare aspect astfel încât să nu mai existe tot felul de interpretări în spaţiul public şi vor fi adoptate în şedinţa următoare”, a conchis purtătorul de cuvânt.

Taguri:
alde,
rectificare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici