Vasile Dâncu: PDL este greu de izolat, dar va cădea singur

Preşedintele PSD Cluj, senatorul Vasile Dâncu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că PDL este un partid greu de izolat, dar care "va cădea singur" la alegerile locale şi apoi la cele parlamentare.

17 afișări
Imaginea articolului Vasile Dâncu: PDL este greu de izolat, dar va cădea singur

Vasile Dâncu: PDL este greu de izolat, dar va cădea singur (Imagine: Mediafax Foto)

"PDL va fi greu de izolat, dar cade singur. Ei s-au autoizolat atunci când şi-au pus în statutul lor că nu vor face alianţe cu nimeni. Ar fi trebuit să intre în Cartea Recordurilor, fiindcă nu mai există niciun astfel de caz în istoria politică a lumii. Toate partidele fac alianţe politice, fiindcă scopul unui partid este să ajungă la putere. Deci, ei s-au autoizolat în momentul respectiv, iar apoi după ce au trecut de la stânga la dreapta, trecând dintr-o internaţională în alta. Nu în ultimul rând s-au autoizolat fiind, fără voia lor, cel mai puternic partid politic din România pentru că toţi ceilalţi se aliază împotriva ta", a explicat Vasile Dâncu.

Senatorul PSD a spus că o astfel de situaţie este foarte greu de gestionat, mai ales din punct de vedere psihologic.

"Nu ai voie să fii singur, trebuie să faci alianţe în viaţa politică şi atunci inventezi actori cu care să te aliezi, obsesia politicii de bloc, care nu aduce nimic bun. Toate formele de bloc au obţinut maxim suma aritmetică, dar apoi au scăzut de acolo. PDL nu va rezista foarte mult. Este perceput, datorită preşedintelui, drept partid la putere care se apropie de 40%. În campanie, în România, un astfel de partid scade cam în medie 6-7%. PDL va merge în jos spre 30%", a declarat Dâncu.

Liderul PSD a adăugat că, în situaţia în care trendul de acum este corect şi partidul său nu ar face greşeli strategice, ar urca la peste 30%, în timp ce PDL ar coborî, ajungând să se întâlnească.

"După alegerile locale, scena politică se va bulversa din mai multe motive. Vor fi influenţe economice şi se va încerca pregătirea alegerilor generale. Va fi o presiune politică din afară. PDL va scădea atunci", a adăugat Dâncu.

Vasile Dâncu a participat, sâmbătă, împreună cu Victor Ponta şi Ioan Mircea Paşcu, la lansarea candidaţilor PSD Bistriţa-Năsăud pentru alegerile locale, eveniment la care au asistat peste o mie de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici