Vasile Dîncu, de Ziua Europei: ”Am privit Europa ca un fel de Moş Crăciun. Acest model a rămas până astăzi”

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, susţine că speranţele românilor în Europa au rămas la modelul Moş Crăciun: „Am privit Europa ca fiind un fel de Moş Crăciun care vine cu bani şi noi trebuie numai să-i cheltuim. Acest model a rămas până astăzi”.

104 afișări
Imaginea articolului Vasile Dîncu, de Ziua Europei: ”Am privit Europa ca un fel de Moş Crăciun. Acest model a rămas până astăzi”

„Din păcate, primul studiu pe care l-am făcut eu, în 2001, despre speranţele românilor în Europa, mi-a arătat un model care era total inadecvat la ceea ce urma să se întâmple: modelul Moş Crăciun. Am privit Europa ca fiind un fel de Moş Crăciun care vine cu bani şi noi trebuie numai să-i cheltuim. Acest model a rămas până astăzi, până la urmă, pentru că dacă ne uităm bine până la urmă a apărut şi Moş Crăciun, a apărut şi Santa Klaus, a rămas modelul”, a spus preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, la evenimentul „Ziua Europei – Un proiect european pentru România”.

Acesta a vorbit despre PNRR, program despre care spune că nu a fost bine înţeles de guvernanţi.

„PNRR-ul arată că Guvernul din acest moment, forţele politice de dreapta, care vor să-l ţină ascuns, care vor să facă un capital politic din acest proiect, nu înţeleg nimic, deşi li s-a spus cred de o mie de ori despre ce ar trebui să fie acele proiecte. Nu este vorba de o cerere de proiecte, oricât de bine ar fi făcute, în PNRR este vorba de reforma societăţii. De reforma în toate domeniile, educaţia, sănătate şi celelalte”, a mai spus senatorul PSD.

Acesta susţine că evaluarea proiectelor se va face de două ori pe an.

„Nu faci o colecţie de proiecte ca să te duci acolo, trebuie mereu, şi aşa va fi şi evaluarea după aceea, şi vom pierde foarte mulţi bani, evaluarea este de două ori pe an şi de două ori pe an se verifică efectele asupra reformei, asupra modernizării societăţii, nu te întreabă dacă ai cheltuit bine banii pentru a aduce calculatoare în şcoli. Ce-ai făcut cu ele? Ce-ai făcut cu învăţământul hibrid? Care sunt rezultatele?”, a precizat Vasile Dîncu.

Senatorul a explicat că iniţial a crezut că, în ceea ce-i priveşte pe guvernanţi, este vorba de lipsă de comunicare, dar că apoi şi-a dat seama că aceştia folosesc în mod greşit logica proiectului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici