Vela anunţă că termoscannerele pentru detectarea coronavirusului nu mai pot fi achiziţionate: „PSD şi acoliţii lor blochează Guvernul României”

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunţat că nu pot fi cumpărate cele 35 de scannere termice care să fie montate în aeroporturi pentru detectarea coronavirusului, deoarece PSD blochează proiectul, chiar dacă a fost emisă OUG „absolut legală”.

2113 afișări
Imaginea articolului Vela anunţă că termoscannerele pentru detectarea coronavirusului nu mai pot fi achiziţionate: „PSD şi acoliţii lor blochează Guvernul României”

Vela anunţă că termoscannerele pentru prevenirea coronavirusului nu mai pot fi achiziţionate

„Bucureştiul astăzi este un oraş bolnav. (...) Noi, acum, deşi am emis Ordonanţă de Urgenţă absolut legală care a parcurs toate etapele procedurale legale. Acum, astăzi, nu putem achiziţiona cele 35 de termoscanere pentru aeroporturi pentru că PSD şi acoliţii lor blochează Guvernul României”, a anunţat Marcel Vela la Parlament.

Guvernul a adoptat, la începutul acestei săptămâni, înainte de moţiunea de cenzură, OUG pentru a fi cumpărate scanere termice pentru a dota cele 16 aeroporturi internaţioanle, 5 către Henri Coandă Bucureşti şi câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare şi unul pe fluxul de ieşire.

Aceeaşi OUG prevede şi reîntregirea stocurilor de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri de instituire a carantinei în caz de epidemii. OUG nu a fost publicată în Monitorul Oficial, deci nu a produs efecte.

Vela: Sper ca luni să fie deblocată OUG privind termoscanerele, altfel avem o problemă gravă

Ministrul interimar de Interne Marcel Vela a precizat că speră ca, până luni, OUG care permite cumpărarea scanerelor termice să fie deblocată de cei de la consiliul legislativ şi să emită avizul necesar astfel încât actul normativ să fie publicat în Monitorul Oficial şi să înceapă achiziţia.

„Cel mai important lucru pe care trebuie să-l analizăm este faptul că nu există o legislaţie vizavi de carantină. OUG regla foarte clar procedurile în care se pot face tot ce ţine de carantină. Deocamdată, este suspendat. Sper ca cei de la Consiliul Legislativ luni să dea un aviz -observaţii, fără observaţii - astfel încât ordonanţa să fie publicată în Monitorul Oficial, altel suntem în imposibilitatea de a achiziţiona aceste materiale utile pentru populaţie”, a declarat Marcel Vela la Parlament.

Dacă ar fi avut acest aviz miercuri, autorităţile ar fi putut să aibă, în prezent, toate cele necesare pentru a fi prevenite infecţiile cu coronavirus.

„Suntem azi în această imposibilitate din cauza unor oameni care nu ştiu ce gândesc sau ce fac cu privire la interpretarea unor paşi legislativi. Sper ca până luni să gândească în interesul românilor, nu în interesul unor altor formaţiuni politice. Eu sper ca luni să fie deblocată ordonanţa, altfel avem o problemă gravă”, a mai spus ministrul interimar de Interne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici