Verestoy: Principiul solidarităţii în NATO, obligă şi la solidaritate între majoritate şi minoritate

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, marţi, că principiul Alianţei Nord-Atlantice privind solitaritatea între statele membre obligă la solidaritate şi în interiorul statelor membre, între majoritate şi comunităţile minoritare.

10 afișări

El a susţinut, în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului, că acest principiu asumat de toate statele membre NATO este o chezăşie a creării valorii comune şi a împlinirii dezideratului ca România să devenină un furnizor de securitate şi nu un consumator de securitate.

Senatorul a arătat că, din punct de vedere al comunităţii maghiare din România, al UDMR, aderarea la NATO nu a fost un scop în sine, ci şi un instrument eficient pentru ca democraţia şi democratizarea ţării să fie ireversibilă.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, aderarea la Alianţă a vizat şi urgentarea transformării României dintr-un stat cu toate sechelele provenite de la comunism într-un stat de drept, unde comunitatea naţională maghiară să poată să contribuie la stabilitatea atât de importantă în această parte a Europei.

"Noi suntem conştienţi că a fost important să dăm un răspuns pozitiv la acele întrebări care se temeau că în această parte a Europei conflicetele interetnice ar fi putut deveni dominante. Suntem toţi de acord că, după Războiul Rece, era important ca ţara noastră să facă parte dintr-o alianţă care protejează statele, garantează menţinerea cadrului necesar penntru organizarea şi funcţionarea democratică a instituţiilor publice şi economice din ţările membre", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici