Veste bună! România începe să producă măşti FPP2 şi ventilatoare

  • România va produce măşti FFP2 începând cu sfârşitul lunii aprilie, a spus Ludovic Orban
  • Totodată, Executivul a discutat cu diverse despre fabricarea de ventilatoare
6764 afișări
Imaginea articolului Veste bună! România începe să producă măşti FPP2 şi ventilatoare

Veste bună! România începe să producă măşti FPP2 şi ventilatoare

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seara, că la sfârşitul lunii, România va produce măşti FFP2.
 
„Pot să anunţ că aproximativ în jurul datei de 25 aprilie, 1 mai, vom avea capacitatea să producem în România şi măşti de tip  FFP2 care asigură protecţie de 92%”, a declarat acesta, la DIGI 24. 
 
Premierul a vorbit şi despre producerea ventilatoarelor la noi în ţară. Sunt deja discuţii avansate cu grupul Renault- Dacia.
 
„Vom produce şi ventilatoare. La ora actuală avem încredere că vom reuşi să achiziţionăm ventilatoare într-o cantitate importantă. Însă nu am stat numai în aceste căutări, am căutat să găsim surse sigure pentru ventilatoare. La ministerul Apărării este în curs de realizare un prototip de ventilator, care va fi un produs autohton. De asemenea am avut discuţii. Şi le mulţumesc celor de la grupul Dacia- Renault”, a spus Ludovic Orban. 

Acesta a vorbit despre două variante privind tipul de ventilatoare ce va fi produs în România.

„Există două variante. Fie de un prototip francez, fie pe baza unui proiect care a fost pus la dispoziţia noastră de către o importantă companie americană. Există de asemenea eforturi care se fac şi de diferite companii şi la Timişoara şi la Târgu-Mureş pentru a avea capacitatea să producem şi noi ventilatoare în România. Am luat de asemenea cele 190 de ventilatoare stricate şi punem în funcţiune aproximativ 90-100 de ventilatoare. Chiar avem o perspectivă cu un grad mare de probabilitate de a contracta 400 de ventilatoare", a anunţat Orban. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici