Vezi aici ce spun liberalii din teritoriu despre intrarea la guvernare alături de PDL

Liberalii se vor reuni, miercuri, în Comitetul Executiv Naţional, pentru a decide dacă PNL rămâne în opoziţie sau acceptă varianta intrării la guvernare cu PDL. Vezi aici ce spun liderii liberalilor din teritoriu despre această situaţie.

15 afișări
Imaginea articolului Vezi aici ce spun liberalii din teritoriu despre intrarea la guvernare alături de PDL

Vezi aici ce spun liberalii din teritoriu despre intrarea la guvernare (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL Buzău, Cristi Bâgiu: "O să optez astăzi (n.r. - miercuri) pentru o guvernare cu PDL. Am avut discuţii cu şefii de administraţii locale, cu membrii PNL şi am ajuns la ideea că organizaţia buzoiană este pentru o guvernare de dreapta cu un premier agreat de ambele partide".

Liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan: "I-am întrebat pe colegii din PNL Sibiu dacă vor în opoziţie sau la guvernare. Cei mai mulţi au mers spre varianta să intrăm la guvernare, dar nu oricum. E importantă păstrarea programului liberal de guvernare, cota unică, eliminarea impozitului forfetar, în mare, ceea ce am cerut şi PSD".

Vicepreşedintele PNL Neamţ, Şerban Strătilă: "Am decis să-l sprijinim pe Crin Antonescu, bineînţeles că au mai fost şi alte păreri. PNL nu trebuie să intre la nici un fel de guvernare cu PDL, dacă se validează alegerile şi Băsescu este preşedinte".

Liderul PNL Arad, Sever Jurcă: "Dorinţa PNL Arad este ca PNL să intre la guvernare alături de PDL, dar dacă premierul va fi liberal. Totuşi, trebuie să rămână şi loc de negocieri, dar mai întâi să vedem care este rezultatul contestaţiei depuse de PSD la Curtea Constituţională".

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară: "PNL Cluj merge la Consiliul Naţional Executiv al partidului cu mandatul ca PNL să intre la guvernare alături de PDL numai dacă primim postul de premier, dacă nu, să rămânem în opoziţie. Decizia a fost luată pe muchie între cele două variante".

Preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu: "Am delegat o persoană care să reprezinte PNL Sălaj la consultările care vor avea loc la Bucureşti. Vom accepta colaborarea cu PDL doar dacă, prin absurd, ni se dă funcţia de premier şi dacă ni se dau garanţii că PDL nu ne va putea executa după bunul plac. Vom avea încredere în decizia preşedintelui Crin Antonescu, mergem pe încredere, întrucât este un om politic de anvergură, curat şi care a fost validat de electorat".

Prim-vicepreşedintele PNL Alba, Simion Creţu: "Opinia noastră este că România are nevoie urgent de un Guvern, având în vedere situaţia economică din ţară, iar filiala noastră propune Delegaţiei Permanente şi Comitetului Naţional să sprijine un Guvern pe baza unui program anticriză".

Preşedintele PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi: "Am avut doar o consultare cu colegii mei, nu am reuşit să ne întâlnim deorece eu sunt de luni la Bucureşti. PNL Satu Mare aşteaptă decizia Curţii Constituţionale de vineri pentru a se pronunţa".

Preşedintele PNL Mureş, Ciprian Minodor Dobre: "În Comitetul Naţional Executiv analizăm şi dezbatem, fără să tragem concluzii. Din câte ştiu eu, din partea PDL nu a venit nici măcar o invitaţie. Nimeni nu ne-a chemat la guvernare. Să vină cu o chestiune formală. Ne-am consultat la nivel local, cu majoritatea colegilor, nu avem o opinie majoritară, dar oricum cred că nu ar trebui să ne grăbim. Nu cred că suntem în poziţia de a lua azi ( miercuri - n.r.) nu ştiu ce hotărâri".

Liderul PNL Prahova, Adrian Semcu: "Nu ştim care sunt absolut toate discuţiile şi negocierile purtate ieri (marţi-n.r.), ieri seară sau ieri noapte cu celelalte formaţiuni politice. Pentru binele PNL, îl mandatăm pe preşedintele Crin Antonescu să poarte negocieri în privinţa acţiunilor viitoare întrucât domnia sa este mult mai informat".

Preşedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea: "Filialele din teritoriu nu sunt chemate pentru a răspunde neapărat la această întrebare dacă să intrăm la guvernare alături de PDL sau să rămânem în opoziţie. În primul rând că nu ne putem pronunţa până ce Curtea Constituţională nu se pronunţă dacă se va relua sau nu turul al doilea al alegerilor. La Comitetul Executiv Naţional, al cărui membru sunt, nu ştiu ce se va discuta. Nu am primit o ordine de zi şi nici nu este obligatoriu să ni se dea. Este denaturată discuţia legată de ce vor alege filiale astăzi, adică între Antonescu şi Tăriceanu pe cine aleg. Nu se pune problema aşa".

Liderul PNL Bihor, Cornel Popa: "Din cei 21 de membri ai Biroului Permanent Judeţean Bihor al PNL, 14 au votat în favoarea rămânerii în opoziţie, iar şapte pentru intrarea la guvernare cu condiţia ca premierul pe care îl va desemna viitorul preşedinte să fie membru al PNL".

Liderul PNL Covasna, Marius Obreja: "În situaţia în care preşedintele ţării va rămâne Traian Băsescu, va trebui să continuăm pe ideea acelei platforme liberale cu care PNL a candidat".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici