Vicepremierul Dan Barna, despre corecturile aduse PNRR: O consultare firească

  • Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, la Sibiu, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi aprobat, iar corecturile transmise fac parte dintr-o „consultare firească”.
  • Politicianul atrage atenţia că atacul PSD este „iresponsabil” şi loveşte în credibilitatea României.
336 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Dan Barna, despre corecturile aduse PNRR: O consultare firească

Vicepremierul Dan Barna, despre corecturile aduse PNRR: O consultare firească

Văd un atac iresponsabil al PSD şi al preşedintelui său la ceea ce înseamnă PNRR. Este un atac care arată cât de puţin înţelege PSD despre ce înseamnă un astfel de program şi un astfel de plan de ţară pentru România. O procedură absolut firească, o procedură care va dura timp de două luni în care CE trimite tuturor ţărilor care au trimis aceste programe, trimite întrebări şi clarificări fireşti şi normale când vorbim de documente de mii sau zeci de mii de pagini, este transformată de PSD într-un atac, practic, la perspectiva şi credibilitatea României şi ca partener european, şi ca ţară capabilă să dezvolte un astfel de program”, a spus Dan Barna, într-o conferinţă de presă, la Sibiu.

Vicepremierul a spus că PNRR-ul va fi un „un succes”, iar România va atrage cele peste 29 de miliarde de euro.

Vreau să fiu foarte: consultările care au loc în aceste zile sunt fireşti, vom răspunde la ele, vor veni, probabil, altele, astfel încât, în momentul în care Comisia Europeană va da avizul final al acestui program să avem într-adevăr un program şi nişte proiecte care să facă o schimbare semnificativă şi vizibilă pentru fiecare cetăţean al României”, a mai spus Dan Barna.

Ca şi coordonator al ministerelor care implementează PNRR, vicepremierul a mai spus că „programul nu a fost respins, nu a fost retras”.

„Este o consultare firească, programul va fi aprobat, România va avea această resursă şi până în 2026 vom avea cu toţii şansa să vedem proiecte majore, proiecte importante care nu au existat niciodată în România”, potrivit co-preşedintelui USR PLUS.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ar putea fi aprobat doar în septembrie, ceea ce va duce la întârzieri mari, a declarat, joi seara, la emisiunea STIU, de la Aleph News, europarlamentarul PSD Victor Negrescu, după ce Comisia Europeană a transmis zeci de observaţii.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, la Antena 3 că documentul PNRR prezentat de România a fost desfiinţat de specialiştii Comisiei Europene. Ciolacu a vorbit despre ruşine şi despre conflict de interese în cazul celor care au întocmit documentele.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a arătat într-o postare pe Facebook că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu a fost respins şi nu a fost retrimis de Comisia Europeană, caracterizând informaţiile apărute drept fake news.

 

CITEŞTE ŞI: Lider AUR, despre PNRR: Guvernul USR plus Cîţu a trădat România

 

Ghinea îşi anunţă demisia dacă PNRR nu va fi aprobat de către Comisia Europeană. Termenul pentru aprobare: 30 septembrie 2021/ Provocarea adresată lui Ciolacu şi răspunsul primit

 

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu: pur şi simplu Comisia a pulverizat PNRR, este o ruşine 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici