Vicepreşedinte PNL: Coaliţia PNL-PSD-UDMR trebuie să reziste până în 2024

  • Scorul de la alegerile din 2024 va impune cu cine se va alia PNL la guvernare, declară la RFI vicepreşedintele formaţiunii Gheorghe Falcă.
  • El evită să spună dacă şi-ar dori ca alianţa cu PSD să continue şi după anul 2024. „Coaliţia PNL-PSD-UDMR trebuie să reziste până în 2024”, spune Falcă.
321 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PNL: Coaliţia PNL-PSD-UDMR trebuie să reziste până în 2024

„După mine, trebuie să reziste această coaliţie până în 2024, pentru că ea a fost constituită exact pentru a nu mai avea crize politice, în momentele dificile pe care le trecem în acest moment. Aşa cum se constată, războiul din Ucraina nu are o finalitate vizibilă şi atunci România are nevoie de un Guvern stabil, de un Guvern care să nu aibă o competiţie foarte acerbă. De aceea, micile dispute între PNL şi PSD nu sunt dispute care să creeze o instabilitate guvernamentală, iar schimbarea premierului este deja bine întipărită în mintea ambelor partide şi cred că vor merge în continuare sub aceeaşi alianţă”, spune Gheorghe Falcă, întrebat dacă în opinia sa coaliţia PNL-PSD-UDMR va rezista până în 2024.

El evită să spună dacă şi-ar dori ca alianţa cu PSD să continue şi după anul electoral 2024.

„Trebuie să fie parteneriat la nivel de Guvern şi posibil să aibă o înţelegere ca în perioada respectivă miniştrii să-şi vadă de coordonarea activităţii guvernamentale, în schimb, partidele pot să fie în competiţie, pentru a primi votul cetăţenilor. Până la urmă, gestiunea ţării este mult mai importantă, decât fragmentarea, să spunem, prin ieşirea unui partid de la guvernare, pentru a crede că în momente de criză vei câştiga puncte politice. (...) Scorul ne va impune cu cine să ne aliem. De aceea am spus că cetăţenii sunt cei care vor da viitoarea formulă de guvernare, în funcţie de procentele pe care le avem, în funcţie de procentele pe care le au celelalte formaţiuni politice, se va realiza o coaliţie. Ceea ce putem spune este faptul că sigur va exista şi după 2024 o coaliţie, deci nu va exista un partid care să conducă singur Guvernul României”, afirmă liberalul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
falcă,
pnl,
psd,
udmr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici