Vicepreşedinte PNL: Flutur - candidatul PNL la şefia CJ Suceava. Candidatul la Primărie, după sondaj

Vicepreşedintele PNL pentru Regiunea nord-est, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, joi, că Gheorghe Flutur va fi candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, în timp ce candidatul pentru postul de primar al Sucevei va fi stabilit în urma unui sondaj.

276 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PNL: Flutur - candidatul PNL la şefia CJ Suceava. Candidatul la Primărie, după sondaj

Vicepreşedinte PNL: Flutur - candidatul PNL la şefia CJ Suceava. Candidatul la Primărie, după sondaj (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ioan Bălan a spus, într-o conferinţă de presă, că este foarte important ca primarii, din 2016, să fie foarte bine reprezentaţi în Consiliul Judeţean Suceava şi că PNL îşi propune să obţină în alegerile locale un număr mare de consilieri judeţeni, care să îl susţină pe viitorul preşedinte al CJ Suceava, care ar urma să fie Gheorghe Flutur, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a arătat că Flutur va fi candidatul PNL pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava şi că acesta va continua proiectele sale din perioada 2008-2012 şi în special promovarea Bucovinei ca destinaţie turistică.

"Întăresc faptul că Flutur va candida. E o certitudine asta", a spus Bălan.

El şi-a exprimat speranţa că, în 2016, când Gheorghe Flutur va reveni la conducerea CJ Suceava să preia lucrurile măcar cum au fost lăsate şi nu într-o situaţie mai rea, pentru că a constatat că judeţul Suceava este blocat din punctul de vedere al investiţiilor, în special în infrastructură.

"ABC-ul civilizaţiei pentru Flutur înseamnă drum, apă, canal, sănătate şi educaţie, iar obiectivele sale au fost îndeplinite", a spus Bălan.

Liderul liberal a declarat că pentru candidatura la funcţia de primar al municipiului Suceava sunt două persoane - el şi copreşedintele organizaţiei judeţene PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu.

El a explicat că desemnarea candidatului ar urma să fie făcută în luna septembrie, în urma unui sondaj de opinie.

Bălan a exclus varianta ca actualul primar, Ion Lungu, fost membru PNL şi PDL, actual independent, să fie candidat al PNL la viitoarele alegeri locale.

El a declarat că alături de PNL vor reveni primari care, prin presiuni ale PSD, au părăsit partidul şi au candidat în 2012 la alegeri din partea PSD sau care au demisionat forţat din partid când a fost în vigoare OUG 55/2014 care a permis migraţia aleşilor locali.

Fost ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur, secretar general al PNL, a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava în mandatul 2008-2012.

El a pierdut alegerile din iunie 2012 în faţa actualului preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

El a fost ales senator în urma alegerilor parlamentare din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici