Vicepreşedintele SUA va vizita zona demilitarizată care desparte Coreea de Nord şi Coreea de Sud

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, va vizita joi zona demilitarizată coreeană care desparte Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Acţiunea se va desfăşura în cadrul vizitei vicepreşedintelui în Coreea de Sud, a declarat un oficial de la Casa Albă, potrivit CNN.

390 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele SUA va vizita zona demilitarizată care desparte Coreea de Nord şi Coreea de Sud

Vicepreşedintele SUA va vizita zona demilitarizată care desparte Coreea de Nord şi Coreea de Sud

Călătoria lui Harris va include o vizită în zona demilitarizată, întâlniri cu membri ai armatei şi o informare operaţională din partea comandanţilor americani, a precizat oficialul, reiterând angajamentul SUA „de a fi alături" de Coreea de Sud în faţa „oricăror ameninţări" reprezentate de Coreea de Nord.

Harris, a adăugat oficialul, „va reflecta asupra sacrificiului comun al zecilor de mii de soldaţi americani şi coreeni care au luptat şi au murit împreună şi va reafirma că angajamentul SUA faţă de apărarea Coreei de Sud este de fier".

Zona demilitarizată are 160 de mile, se află la aproximativ 30 de mile la nord de Seul şi a fost stabilită prin Acordul de armistiţiu al Războiului din Coreea din 1953. Este adesea descrisă ca fiind cea mai puternic înarmată frontieră din lume.

Vestea vizitei lui Harris a apărut pentru prima dată în timpul unei întâlniri bilaterale între vicepreşedintele american şi premierul sud-coreean Han Duck-soo.

„Cred că vizita dvs. la DMZ şi la Seul va fi o demonstraţie foarte simbolică a angajamentelor dvs. puternice faţă de securitatea şi pacea în Peninsula Coreeană ", i-a spus prim-ministrul lui Harris.

Anunţul premierului a părut să ia prin surprindere pe reporterii şi pe consilierii Casei Albe.

Luna trecută, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a anunţat că o delegaţie a Congresului a călătorit în Coreea de Sud şi a vizitat zona demilitarizată coreeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici