Victor Ciorbea a anunţat conducerea Parlamentului că i-a încetat mandatul ca Avocat al Poporului

Victor Ciorbea a trimis, luni, o adresă către preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Marcel Ciolacu şi Călin Popescu Tăriceanu, în care îi anunţă că mandatul său în funcţia de Avocat al Poporului a încetat, potivit unui comunicat de presă al instituţiei.

785 afișări
Imaginea articolului Victor Ciorbea a anunţat conducerea Parlamentului că i-a încetat mandatul ca Avocat al Poporului

Victor Ciorbea a anunţat conducerea Parlamentului că i-a încetat mandatul ca Avocat al Poporului

Referitor la subiect, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de Avocat al Poporului pot fi depuse până marţi, 25 iunie, urmând ca votul să fie dat miercuri, în plenul reunit.

În context, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că, în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare de luni, a fost stabilit ca propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului să revină ALDE

Potrivit legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, „Avocatul Poporului este numit pe o durată de 5 ani de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Mandatul Avocatului Poporului poate fi reînnoit o singură dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici