Victor Negrescu cere sancţionarea eurodeputatului care a comparat România cu Vestul Sălbatic

Europarlamentarul român Victor Negrescu a solicitat preşedintei Parlamentului European sancţionarea eurodeputatului care a comparat România cu Vestul Sălbatic.

889 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu cere sancţionarea eurodeputatului care a comparat România cu Vestul Sălbatic

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în scris, conform procedurilor parlamentare, preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, sancţionarea eurodeputatului Guido Reil care, în plen a comparat România cu Vestul Sălbatic şi a afirmat că ţara nu merită să fie în Uniunea Europeană.

„Nu pot accepta ca ţara mea să fie atacată gratuit de un eurodeputat extremist în plenul Parlamentului European. De aceea, am solicitat, utilizând procedurile parlamentare specifice, sancţionarea imediată a acestuia. Sancţiunea aplicată poate conduce la ştergerea înregistrării intervenţiei, pierderea dreptului la o parte din indemnizaţie, suspendarea dreptului de vot sau a participării la diferite activităţi parlamentare. Dacă acum tolerăm acest tip de mesaj anti-românesc, există riscul ca acest comportament să se reproducă în continuare sub forme şi mai dure” a explicat europarlamentarul Victor Negrescu.

În solicitare se subliniază faptul că, prin declaraţia sa, europarlamentarul extremist a adus atingere demnităţii României, creând, în acelaşi timp, şi un prejudiciu valorilor europene consacrate. Documentul este fundamentat în baza articolului 10, alineat 1 din Regulamentul de Procedură al Parlamentului European, coroborat cu articolul 21 din Carta drepturilor fundamentale, precum şi aplicarea prevederilor articolelor 175, alineat 1 şi alineat 6, respectiv 176, alineat 1 din Regulamentul de procedură al Parlamentului European, a precizat Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici