Victor Ponta: Conflictul dintre „echipele” Grindeanu şi Dragnea-Firea, pornit din ambiţii şi frustrări

Conflictul dintre „echipa premierului Grindeanu” şi „echipa Dragnea-Firea” este un „subiect total toxic”, „artificial”, pornit „exclusiv din ambiţii şi frustrări personale”, „irelevant pentru viaţa românilor”, a precizat, duminică, fostul lider şi premier PSD, Victor Ponta, pe Facebook.

2198 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta: Conflictul dintre „echipele” Grindeanu şi Dragnea-Firea, pornit din ambiţii şi frustrări

Victor Ponta: Conflictul dintre „echipele” Grindeanu şi Dragnea-Firea, pornit din ambiţii şi frustrări

Ponta a postat, duminică, un grafic din care rezultă că în săptămâna 5-9 iunie cel mai mare impact media l-a avut tema tensiunilor dintre premierul Grindeanu şi conducerea PSD, urmată de tema vizitei preşedintelui Iohannis în SUA şi abia apoi, pe locul 3, se situează tema privind Legea salarizării.

„România este clar o ţară cu tendinţe sinucigaşe!!! Cel puţin aşa înţeleg când văd ce subiecte au fost principale săptămâna această!!! Legea Salarizării este chiar o tema fundamentală - atât pentru bugetari cât şi pentru mediul privat / întâlnirea Trump - Iohannis chiar a fost una istorică ( cu efecte sistemice care se vor întinde dincolo de mandatul prezidenţial al celor doi şi care vor influenţă generaţiile următoare din ţară noastră)!”, a scris Ponta.

„Şi totuşi dacă va uitaţi principala tema politică în media ( şi deci în opinia publică activă) a fost conflictul între Echipa Premierului Grindeanu şi Echipa Dragnea - Firea !!! Un subiect total toxic, artificial, pornit exclusiv din ambiţii şi frustrări personale, irelevant pentru viaţa românilor şi care afectează grav implementarea unor proiecte fundamentale ( de la Legea Salarizării la Parteneriatul cu SUA) !!!”, a adăugat fostul premier PSD.

El a arătat că, după PNŢCD în 1999, nu credea să mai existe în România situaţia în care conducerea unui partid îşi sabotează propriul Guvern şi a adăugat, aluziv, că „ceva oarecum asemănător s-a încercat în toamna anului 2015”.

„Sper totuşi că raţiunea şi bunul simţ atât al membrilor PSD cât şi al românilor în general să impună scoaterea acestui subiect toxic de pe agenda!!! Altfel vom plăti toţi un preţ mare şi nemeritat!”, a mai scris Ponta.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, săptămâna trecută, că raportul de evaluare a implementării programului de guvernare va fi finalizat duminică seara, el menţionând că va merge în CExN al PSD săptămana viitoare, cu o propunere, iar CExN va decide privind măsurile care vor fi luate.

„Duminică seara sper ca raportul să fie gata. Este un raport amplu. Nu este evaluarea miniştrilor, este evaluarea implementării programului de guvernare, care este de fapt obiectivul acestei evaluări şi luni, marţi, miercuri vom discuta probabil şi cu miniştrii şi cu primul-ministru şi la finalul discuţiilor vom prezenta o decizie în CExN”, a spus Dragnea.

El a arătat că există întârzieri în implementarea programului şi trebuie identificate cauzele.

„Cel mai important este programul de guvernare, să vedem dacă sunt întârizeri în implementarea programului – şi din păcate se pare că sunt. Să vedem care sunt cauzele – dacă sunt generate de unii membri ai Guvernului, de mecanismele interne de funcţionare a Guvernului, de anumiţi funcţionari din ministere. După ce vedem cauzele, atunci o să propunem şi măsuri, pentru că dacă ne concentrăm doar la schimbarea unor membri ai Guverului, şi cauzele rămân aceleaşi, o să fim în aceeaşi situaţie”, a spus Dragnea.

El a spus că săptămâna viitoare va avea loc CExN al PSD, fiind o „săptămână importantă”.

„Nu plec în Turcia, nu plec nicăieri. Săptămâna viitoare este o săptămână importantă. CExN cred că ar trebui să aibă loc săptămâna viitoare, de asta nu discut despre nicio vizită”, a mai spus Dragnea, care a arătat că va merge în CExN cu o propunere ca urmare a finalizării raportului de evaluare.

„Deocamdată nu ştim dacă vom propune schimbări în Guvern, indiferent despre cine ar fi vorba din Guvern”, a mai susţinut liderul PSD.

Dragnea a susţinut, totodată, că schimbarea Guvernului Grindeanu nu va genera o criză politică, el adăugând: „Dar nu cred că ajungem acolo. Sau...cine ştie?”.

Liderul PSD i-a transmis, tot săptămâna trecută, preşedintelui Klaus Iohannis, asigurări în mod „direct şi public” privind faptul că nu se va întâmpla nimic în ţară în timpul vizitei acestuia în SUA, asigurările fiind făcute în contextul informaţiilor privind remanieri sau chiar schimbarea Guvernului.

Primarul general Gabriela Firea a descris, sâmbătă, la România TV, un scenariu privind schimbarea integrală a Guvernului Grindeanu, în care majoritatea parlamentară actuală îi va prezenta şefului statului un nou candidat de premier, care ar putea fi o femeie din actualul Executiv sau din Parlament.

Săptămâna viitoare premierul Grindeanu are un program încărcat, fiind programate întâlniri cu un şef de stat, un preşedinte de Parlament şi 4 premieri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici