Victor Ponta, întâmpinat la Chişinău de protestatari care cereau dreptate pentru George Simion

Premierul Victor Ponta, aflat într-o vizită oficială la Chişinău, a fost întâmpinat joi de 200 de tineri care purtau măşti cu imaginea lui George Simion, cerând dreptate pentru activistul român expulzat, care a primit interdicţie de a intra în Republica Moldova cinci ani, relatează site-ul Moldova.org.

948 afișări
Imaginea articolului Victor Ponta, întâmpinat la Chişinău de protestatari care cereau dreptate pentru George Simion

Victor Ponta, întâmpinat la Chişinău de protestatari care cereau dreptate pentru George Simion

Aflat într-o vizită oficială la Chişinău, în contextul împlinirii a 24 de ani de la obţinerea independenţei Republicii Moldova faţă de URSS, premierul României a fost întâmpinat de 200 de tineri care au cerut dreptate în cazul cetăţeanului român George Simion, purtând măşti cu chipul acestuia.

Tinerii au cerut ridicarea imediată a interdicţiei abuzive aplicate unionistului George Simion, reformarea justiţiei şi numirea unui procuror general european, precum şi continuarea drumului firesc al populaţiei dintre Prut şi Nistru, început în 1991, prin înfăptuirea următorului pas din parcursul propus de Mişcarea de Renaştere Naţională – Unirea cu România.

"Justiţia din Republica Moldova tergiversează dosarul din cazul George Simion, demonstrând că indicaţiile politice sunt mai presus de lege. Sistemul acesta corupt a adus populaţia Republicii Moldova în pragul falimentului. Tranziţia nesănătoasă trebuie să se sfârşească acum. Vrem să se facă dreptate în cazul George Simion, vrem justiţie funcţională şi considerăm că adevărata suveranitate, independenţă şi libertate pot fi obţinute numai prin Unire", a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mişcării Civice Tinerii Moldovei, citat de Moldova.org.

După ce au desfăşurat un banner cu mesajul "Vrem dreptate în cazul George Simion!", tinerii şi-au scos măştile de pe faţă, invitând în acest fel şi justiţia de la Chişinău "să renunţe la odioasa mască şi să înceapă să funcţioneze în interesul oamenilor".

Autorităţile moldovene l-au reţinut şi expulzat, la 13 mai, pe George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, o mişcare care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România, cetăţeanul român primind interdicţie de a mai intra pe teritoriul moldovean cinci ani.

Simion a depus o contestaţie la Judecătoria Centru din Chişinău faţă de decizia autorităţilor de a-i interzice accesul pe teritoriul Republicii Moldova pe o perioadă de cinci ani. După ce avocaţii lui au fost intimidaţi, iar probele din dosar, făcute publice, au stârnit amuzamentul publicului, prima instanţă a respins cererea. În prezent, dosarul se află în aşteptare la Curtea de Apel Chişinău.

Premierul Victor Ponta a ajuns miercuri seara la Chişinău, unde a avut o întâlnire cu prim-vicepreşedintele Partidului Democrat (PDM) Vlad Plahotniuc. Aceştia au discutat despre sprijinul pe care România îl acordă în mod activ Republicii Moldova şi despre obiectivele comune. Anunţul a fost făcut chiar de politicianul moldovean pe pagina sa de Facebook.

"Desigur, un subiect aparte l-a constituit proiectul social Renaşte Moldova, prin care ne dorim să modernizăm integral Institutul Mamei şi Copilului. Premierul Ponta m-a asigurat că ne vom putea baza şi anul acesta pe ajutorul acordat de România, inclusiv pentru extinderea modernizărilor la această maternitate", a menţionat Vlad Plahotniuc.

El a precizat că proiectul este unul la care ţine foarte mult. "Sunt convins că beneficiile se vor vedea ani buni de acum înainte, imediat ce se vor finaliza toate reparaţiile, iar pacienţii vor simţi la fiecare pas că au parte de îngrijire şi de condiţii mai bune, aşa cum le-am dorit pentru ei, la standarde europene", a adăugat Plahotniuc.

Victor Ponta, însoţit de o delegaţie formată din miniştri şi consilieri de stat, va participa joi la un şir de evenimente preliejuite de împlinirea a 24 ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova.

De asemenea, Victor Ponta va avea o întrevedere cu premierul moldovean Valeriu Streleţ, după care delegaţiile se vor întruni într-un format extins. Ulterior, Ponta urmează să mai aibă întrevederi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici