Videanu: Aş putea fi candidatul la preşedinţie, dacă voi corespunde criteriilor PDL

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, sâmbătă, că ar putea fi candidatul PDL pentru preşedinţia ţării, dacă va corespunde criteriilor partidului.

370 afișări
Imaginea articolului Videanu: Aş putea fi candidatul la preşedinţie, dacă voi corespunde criteriilor PDL

Videanu: Aş putea fi candidatul la preşedinţie, dacă voi corespunde criteriilor PDL (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Întrebat de ziarişti dacă ar putea fi candidatul PDL pentru Preşedinţie, Adriean Videanu a răspuns: "Dacă voi răspunde criteriilor pe care PDL le va elabora şi le va adopta, sigur".

El a mai spus că "partidul va trebuie să stabilească nişte criterii de desemnare", considerând că nu oricine poate fi pus în această competiţie.

"Ar trebui ca atât candidaţi din interiorul PDL, dar nu numai şi, finalmente, PDL să polarizeze o opţiune în jurul unui candidat care să vină cu şanse în 2014, la alegerile prezidenţiale. PDL, ca singura formaţiune politică de dreapta, în momentul de faţă, capabilă să determine o astfel de competiţie, are datoria să nu se limiteze, din punctul meu de vedere, numai la PDL, ci să deschidă către societate această competiţie. Am văzut cu toţii că sunt oameni de dreapta dar care nu sunt angajaţi în nicio competiţie politică şi care ar putea să se manifeste public într-o astfel de competiţie", a adăugat Videanu.

El a evitat să nominalizeze alte persoane care ar putea fi candidaţi ai PDL pentru Preşedinţie.

"Va trebui să judecăm şi cu sufletul, dar şi cu mintea noastră. Noi va trebui, pe dreapta, să încercăm să polarizăm un candidat cu şanse. Sigur, este cu atât mai onorant ca în momentul în care în urma unei asemenea competiţii, dacă găseşti pe cineva din afara partidului, acela să devină membru PDL şi să fie susţinut de PDL. Şi atunci s-a rezolvat problema", a spus Videanu.

Întrebat dacă guvernatorul BNR Mugur Isărescu ar putea fi o soluţie pentru prezidenţiale, Videanu a răspuns că nu ar da nume în momentul de faţă.

"N-aş discuta în momentul de faţă de nume, cu atât mai mult cu cât nu avem acordul acelor persoane. Foarte important este să se deschidă această competiţie către români, pentru că de multe ori o competiţie, cum este cea pentru Preşedinţia României, dincolo de notorietăţile foarte mari ale persoanelor implicate, românii nu au ştiu care sunt cei care ar putea să răspundă foarte bine acestei funcţii de preşedinte, iar această dezbatere generată de PDL ar putea să lămurească şi aceste aspecte", a precizat Videanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici