Videanu despre pensiile militare: Nu ştiu dacă poziţiile Guvernului şi preşedintelui sunt divergente

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, duminică, la Galaţi, că decizia ICCJ privind recalcularea pensiilor militarilor trebuie respectată, el spunând că nu ştie dacă poziţiile Guvernului şi preşedintelui în acest caz sunt divergente.

22 afișări
Imaginea articolului Videanu despre pensiile militare: Nu ştiu dacă poziţiile Guvernului şi preşedintelui sunt divergente

Videanu despre pensiile militare: Nu ştiu dacă poziţiile Guvernului şi preşedintelui sunt divergente (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Aflat, duminică, la Galaţi, la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL, prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a spus că PDL va aştepta un punct de vedere clar al Guvernului legat de recalcularea pensiilor militarilor, iar acest subiect va fi discutat în cadrul Biroului Permanent Naţional.

"Orice hotărâre de instanţă trebuie respectată. Sincer, în momentul de faţă nu ştiu exact care este motivaţia hotărârii instanţei, ca să pot intra în substanţă, şi nu ştiu dacă poziţia Guvernului şi a domnului preşedinte sunt divergente. Ceea ce şeful statului a spus este un lucru care nu se negociază de către nimeni şi se respectă. Orice hotărâre de instanţă se respectă, nu există loc de negociere", a declarat Adriean Videanu într-o conferinţă de presă.

Videanu a mai spus că nu este cel mai în măsură să comenteze aceste lucruri şi că ministerele implicate în acest caz vor lămuri cu siguranţă situaţia creată.

"Acest lucru se discută de către cei care au responsabilităţi directe în domeniu. În cadrul Guvernului sunt oameni care au responsabilităţi în acest domeniu şi este vorba despre ministrul Muncii, despre cel al Apărării, sunt cele două ministere implicate în acest proces. Probabil că în zilele următoare vom vedea şi care este punctul de vedere al Guvernului legat de acest lucru", a susţinut prim-vicepreşedintele PDL.

Întrebat dacă partidul va continua să îl susţină pe ministrul Muncii în cazul în care se ajunge la concluzia că prin decizia luată s-a făcut o greşeală, Videanu a răspuns că dacă se va ajunge la această concluzie cei responsabili trebuie să plătească.

"În principiu, cei care au greşit trebuie să şi plătească, dar eu nu am în acest moment acea imagine completă legată de acest proces, care nu este unul simplu. Probabil de aceea se şi fac foarte multe comentarii pe această temă şi cred că Guvernul va ieşi în scurt timp cu un punct de vedere oficial, astfel încât să ne lămurim toţi în legătură cu acest lucru. Partidul va aştepta un punct de vedere clar al Exectutivului, iar în cadrul Biroului Permanenet Naţional se va discuta şi această temă", a adăugat fostul ministru al Economiei.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici