Videanu: Nu cred că în momentul de faţă PDL poate iniţia discuţii cu PSD

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, miercuri, că afirmaţia lui Ilie Sârbu privind o posibilă susţinere a unui guvern minoritar democrat-liberal de către PSD este tratată ca atare, precizând că nu crede că în momentul de faţă PDL poate iniţia discuţii cu PSD.

20 afișări
Imaginea articolului Videanu: Nu cred că în momentul de faţă PDL poate iniţia discuţii cu PSD

Videanu: Nu cred că în momentul de faţă PDL poate iniţia discuţii cu PSD (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Domnul Ilie Sârbu are probabil informaţiile pe care le avem şi noi că demersul disperat al unor lideri din partid este lipsit de şanse şi s-a pronunţat ca atare. Este numai o declaraţie publică pe care noi o tratăm ca atare", a spus Videanu despre afirmaţia social-democratului Ilie Sârbu.

Videanu nu a dorit să răspundă dacă PDL ar putea accepta o astfel de susţinere din partea PSD în Parlament, arătând că nu face comentarii în privinţa constituirii majorităţii parlamentare.

"Deocamdată, în momentul de faţă PDL rămâne consecvent ideii constituirii unui Guvern de dreapta, pe principii şi valori de dreapta, pentru că noi credem cu tărie că este singura soluţie pentru rezolvarea problemelor societăţii", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.

Întrebat dacă PDL ar putea avea discuţii cu PSD pe tema unei susţineri a unui Guvern minoritar, Videanu a răspuns: "Nu cred că în momentul de faţă PDL poate iniţia discuţii cu Partidului Social Democrat".

Vicepreşedintele PSD Ilie Sârbu a declarat, miercuri, la RFI România, că PSD ar fi dispus să sprijine în Parlament un guvern minoritar PDL, dacă liderii PDL şi Traian Băsescu îşi vor asuma această formulă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici