Videanu: PSD a premeditat ieşirea de la guvernare

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, joi, că "PSD a premeditat, a gândit şi a luat decizia ieşirii de la guvernare" înainte de decizia preşedintelui Băsescu de semnare a decretului de revocare a lui Nica, astfel că Mircea Geoană şi PSD "trebuie să îşi asume public întrarea în criza politică".

34 afișări
Imaginea articolului Videanu: PSD a premeditat ieşirea de la guvernare

Videanu: PSD a premeditat ieşirea de la guvernare (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Vedem că ipocrizia atinge limite nemaiîntâlnite. PSD a premeditat şi nu numai că a premeditat, dar a gândit şi a şi luat decizia ieşirii de la guvernare înainte de a lua preşedintele orice decizie. Luaţi declaraţiile purtătorului de cuvânt, domnul Duvăz, ieri, care în faţa sindicatelor le reproşa : «Ce mai veniţi la noi, duceţi-vă la ei că noi oricum ieşim de la guvernare»", a spus Videanu.

El a arătat că Mircea Geoană trebuie să îşi asume public intrarea într-o criză politică prin deciziile pe care PSD le-a premeditat, le-a gândit şi le-a luat înainte ca preşedintele să ia o astfel de decizie.

"Din punctul de vedere al PDL, noi am făcut tot ce ne-a stat în putinţă ca soluţie, ca alternativă. Dacă PSD-ul crede că cineva poate să cenzureze dreptul primului-ministru de a propune revocarea oricărui ministru din cabinet, se înªeală. Este un drept constituţional, la care premierul nu va renunţa niciodată, indiferent cum se va numi ministrul respectiv", a mai spus Videanu.

Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că nu ar mai fi existat "problema de astăzi" dacă PSD ar fi nominalizat altă persoană pentru vicepremier şi ministru de Interne. "Am fi avut această problemă dacă PSD ar fi desemnat un ministru PSD interimar? Sigur că nu", a adăugat Videanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici