VIDEO Cîţu explică motivul demiterii lui Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii: Este nevoie de încredere în instituţiile statului. Coaliţia s-a constituit în jurul unor valori

  • Premierul Cîţu a declarat că l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii pentru că în lupta cu pandemia este nevoie de încredere în instituţiile statului.
  • El a mai transmis că crede „cu tărie în coaliţia de guvernare, care s-a constituit în urma votului, în jurul unor valori, unor idei, nu în jurul unor persoane”.
1197 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cîţu explică motivul demiterii lui Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii: Este nevoie de încredere în instituţiile statului. Coaliţia s-a constituit în jurul unor valori

Premierul Florin Cîţu spune că a decis să facă o modificare la vârful Ministerului Sănătăţii şi a dat asigurări că el crede „cu tărie în coaliţia de guvernare, care s-a constituit în urma votului, în jurul unor valori, unor idei, nu în jurul unor persoane”

„De un an de zile România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Această luptă a întins la maxim resursele statului. ca să avem succes am spus că e nevoie de încredere în instituţiile statului, în instituţiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context, am decis azi să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătăţii. Îi asigur pe toţi românii că eu cred cu tărie în această coaliţie de guvernare, pentru că este o coaliţie de guvernare care s-a constituit în urma votului, în jurul unor valori, idei, nu în jurul unor persoane”, a declarat Florin Cîţu.

El a făcut apel la români să se vaccineze anti-Covid-19.

Premierul Florin Cîţu anunţa mai devreme că miercuri i-a înaintat preşedintelui Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a lui Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Cîţu, interimatul funcţiei va fi asigurat de către Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii.

De asemenea, a fost demisă şi Andreea Moldovan, secretar de stat la ministerul Sănătăţii.

 

LIVETEXT Prima declaraţie publică a premierului Cîţu după demiterea lui Vlad Voiculescu

  • De un an de zile Romania trece printr-o perioadă dificilă in lupta cu pandemia. Aceasta lupta a intins la maxim resursele statului, atat in sistemul de sanatate cat si in economie.
  • Ca sa avem succes in aceasta lupta cu pandemia, intotdeauna am spus ca este nevoie de incredere in institutiile statului. Institutiile care administreaza aceasta perioada dificila.
  • In acest context si pentru a ma asigura ca increderea in institutiile statului roman am decis astazi sa fac o modificare la varful Ministerului Sanatatii.
  • Vreau sa ii asigur pe toti romanii ca eu cred cu tarie in aceasta colectie de guvernare pentru ca este o coalitie care s-a constituit in urma votului romanilor in jurul unor valori, unor idei si nu in jurul unor persoane.
  • Va doresc tuturor sanatate si trebuie sa avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea va indemn pe toti sa va inregistrati pe platforma de vaccinare. Multumesc.

Administraţia Prezidenţială a anunţat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de revocare din funcţia de membru al Guvernului a lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici