VIDEO Iohannis a convocat consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier: Solicit imperativ Parlamentului ca săptămâna viitoare să fie învestit un guvern cu puteri depline

  • Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi seara, după ce Florin Cîţu şi-a depus mandatul, că a decis consultări cu partidele parlamentare începând de vineri.
  • Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier joi, cu doar câteva câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului.
  • Consultările cu partidele vor începe la ora 13.00.
3419 afișări
Imaginea articolului VIDEO Iohannis a convocat consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier: Solicit imperativ Parlamentului ca săptămâna viitoare să fie învestit un guvern cu puteri depline

Sursa foto: Presidency.ro

„Florin Cîţu şi-a depus azi mandatul de prim-ministru desemnat, un gest politic pe care îl respect. E un gest care dovedeşte maturitate politică în contextul coronavirus. Asta nu schimbă cu nimic faptul că România are un Guvern care funcţionează. Datorită acestor măsuri chiar dacă mai drastice, dar luate la timp, în România numărul infectărilor a rămas destul de mic.

Suntem cu toţii responsabili să găsim o soluţie cât mai rapidă. Am decis convocarea partidelor parlamentare la consultări mâine, începând cu ora 13.00. Solicit imperativ Parlamentului ca săptămâna viitoare să fie învestit un guvern cu puteri depline”, a declarat, vineri seara, preşedintele într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

„Prioritatea zero în aceste zile e protejarea sănătăţii oamenilor, de aceea răfuielile şi meciurile politice nu îşi au deloc rostul în actualul context.

Traversăm o perioadă foarte complicată, fără precedent, în care lucruri evoluează rapid şi imprevizibil. Autorităţile au luat din timp măsurile necesare, dar pentru a fi instituie aceste măsuri trebuie urmate cu stricteţe de fiecare dintre noi”, a mai spus şeful statului.

Florin Cîţu şi-a depus mandatul de premier desemnat cu câteva minute înainte începerii plenului reunit al Parlamentului pentru învestirea Guvernului, de la ora 16.00.

Carantina sau autoizolarea, acolo unde se impun, sunt obligatorii, oricât de neplăcute ar fi

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în contextul înmulţirii cazurilor de coronavirus, că unde se impun carantina sau autoizolarea la domiciliu sunt oblogatorii, chiar dacă sunt neplăcute sau creează disconfort.

„Carantina sau autoizolarea, acolo unde se impun sunt obligatorii, oricât de neplăcute ar fi sau oricât disconfort temporar ar crea. Nedeclararea tuturor informaţiilor către medici şi ignorarea restricţiilor de autoizolare sau de carantină pot avea efecte foarte grave atât asupra persoanei care face aceste lucruri, cât şi asupra apropiaţilor săi sau chiar asupra întregii comunităţi. Împiedicând răspândirea virusului în comunitate, câştigăm timp preţios pentru a lupta cu acest flagel”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a adăugat că dacă ne comportăm „responsabil şi prudent sprijinim în mod direct atât medicii, cât şi oamenii bolnavi care au realmente nevoie de îngrijire de specialitate”.

Acesta a mai spus că depinde de fiecare dintre noi să ajutăm medicii, pentru că mereu, în cazul unei epidemii sau pandemii sistemul medica e supus unei presiuni uriaşe.

„Peste tot în lume, în cazul unei epidemii sau pandemii, sistemul medical este supus unei presiuni uriaşe. Depinde de fiecare dintre noi să punem umărul la atenuarea acestei presiuni. Ajutând medicii, îi ajutăm practic pe semenii noştri a căror viaţă sau sănătate ar fi în mare pericol fără asistenţă medicală”, a conchis preşedinte Iohannis.

Până acum, sunt 50 de persoane infectate cu noul coronavirus în România.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici