Vietnam: proces de corupţie cu zeci de condamnaţi, inclusiv foşti miniştri şi diplomaţi

Un tribunal vietnamez a încarcerat vineri 54 de persoane, printre care un fost ministru adjunct de externe şi mai mulţi diplomaţi de rang înalt, într-unul dintre cele mai mari cazuri de corupţie din ţară, anunţă presa de stat, potrivit Reuters.

151 afișări
Imaginea articolului Vietnam: proces de corupţie cu zeci de condamnaţi, inclusiv foşti miniştri şi diplomaţi

Vietnam: proces de corupţie cu zeci de condamnaţi, inclusiv foşti miniştri şi diplomaţi

Persoanele judecate au fost găsiţi vinovate de participarea la o schemă prin care diplomaţi şi companii au luat bani de la cetăţeni vietnamezi din străinătate care doreau să se întoarcă în ţară cu „zboruri de salvare" în timpul pandemiei COVID-19, când nu erau disponibile zboruri comerciale.

Sumele primite sub formă de mită au valori uriaşe, de ordinul milioanelor de dolari.

Procesul marchează o etapă a campaniei guvernamentale împotriva corupţiei, în cadrul căreia sute de oficiali au fost anchetaţi şi mulţi dintre ei au fost forţaţi să demisioneze, inclusiv fostul preşedinte Nguyen Xuan Phuc şi doi viceprim-miniştri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici