Viktor Orbán: Ucraina este „foarte departe" de a îndeplini condiţiile de aderare la UE

  • Viktor Orbán spune că Ucraina este „foarte departe" de a îndeplini condiţiile de aderare la Uniunea Europeană.
  • O astfel de mişcare nu este în interesul Ungariei, adaugă premierul Orban.
377 afișări
Imaginea articolului Viktor Orbán: Ucraina este „foarte departe" de a îndeplini condiţiile de aderare la UE

Una dintre ţările care se opune propunerilor de aderare a Ucrainei la UE este Ungaria, care are graniţă comună cu Ucraina, relatează Sky News.

Premierul Viktor Orban, care în trecut s-a lăudat cu legăturile sale cu Moscova, a declarat în parlamentul de la Budapesta că o astfel de mişcare nu este în interesul Ungariei.

„Având în vedere cifrele, analizele economice şi luând în serios faptul că discuţiile cu Ucraina ar avea ca scop acordarea calităţii de membru - deci nu am folosi-o ca un gest politic - deoarece calitatea de membru nu are acest scop, trebuie să spunem că această gândire în acest moment este absurdă, ridicolă şi nu este serioasă", a spus el într-un discurs.

Toţi membrii UE trebuie să fie de acord în unanimitate cu privire la noii membri, iar Orban a sugerat că ţara sa va rezista la orice vot.

Cu toate acestea, Robert Ficom, preşedintele Slovaciei, ţara vecină a Ungariei, a declarat că este pregătit să sprijine deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina în cadrul unui summit care va avea loc săptămâna aceasta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici