Vineri este ultima zi în care procurorii pot depune candidaturi pentru şefia DNA

Vineri este ultima zi în care procurorii îşi pot depune, la Ministerul Justiţiei, candidatura pentru funcţia de şef al DNA, lista finală a celor care îndeplinesc criteriile necesare precum şi programarea interviurilor urmând a fi publicate în 29 august.

377 afișări
Imaginea articolului Vineri este ultima zi în care procurorii pot depune candidaturi pentru şefia DNA

Vineri este ultima zi în care procurorii pot depune candidaturi pentru şefia DNA

Până în prezent, doar doi procurori s-au înscris în cursa pentru şefia DNA, Paula Tănase de la Galaţi şi procurorul militar Nicolae Lupulescu.

Potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei, lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul ministerului şi se vor publica pe pagina Internet a acestuia pe 29 august 2018, urmând ca procurorii participanţi la selecţie să susţină, în perioada 03 - 05 septembrie 2018, un interviu cu Tudorel Toader, iar pe 6 septembrie să fie anunţate rezultatele selecţiei.

Este cea de-a doua campanie de selecţie demarată de instituţia condusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, după ce ministrul Justiţiei a anunţat că niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima rundă nu întruneşte condiţiile necesare.

Cei patru candidaţi înscrişi pentru postul de procuror-şef DNA şi care au fost respinşi de Tudorel Toader au fost Florentina Mirică, procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr, procuror şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob, procuror şef adjunct al DNA şi Elena Grecu, procuror şef serviciu în structura centrală a DNA, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici