Viorica Dăncilă: Eu nu cred că guvernarea e pusă în pericol

Viorica Dăncilă a declarat că nu crede că guvernarea PSD-ALDE este pusă în pericol, în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a spus că mai mulţi lideri ALDE sunt nemulţumiţi şi dacă nu poartă discuţii cu premierul ar putea să nu voteze rectificarea bugetară.

301 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă: Eu nu cred că guvernarea e pusă în pericol

Viorica Dăncilă: Eu nu cred că guvernarea e pusă în pericol

„Nu se poate vorbi doar despre primul tur. PSD merge să câştige alegerile prezidenţiale. Bătălia noastră nu e doar pentru primul tur. Din punct de vedere al alianţei şi continuarea guvernării, am văzut mulţi lideri alde care au spus că vor continua guvernarea. Eu nu cred că guvernarea e pusă în pericol. Noi ne-am fi dorit candidat comun de la PSD, ALDE candidat ALDE susţinut de PSD. Eu cred că fiecare partid vrea să îşi arate puterea, forţa şi cred că acest lucru e un lucru normal”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri, la Digi 24.

Premierul a spus că va merge mai departe coaliţia PSD-ALDE în ceea ce priveşte guvernare, precizând că cele două partide vor avea puncte de vedere diferite în campania electorală pentru prezidenţiale.

„Eu cred că guvernarea nu e pusă în pericol şi coaliţia va merge mai departe în ceea ce priveşte guvernarea. Bineînţeles că din punct de vedere al campaniei fiecare partid va avea propria opţiune. Aceste discuţii au existat, nu le neg, dar după europarlamentare, când rezultatele au fost mulţi sub aşteptări, au dezamăgit PSD, cât şi ALDE, fiecare dintre noi vrem să vedem care e scorul nostru, cum putem să ne mobilizăm pentru a obţine un rezultat foarte bun, având ăn vedere că vin trei rânduri de alegeri. Acesta a fost motivul pentru care liderii judeţeni au dorit să avem un candidat de la PSD şi s-a dat un vot în CEx. Cu o singură abţinere, toţi au vrut un candidat PSD. Întotdeauna preşedintele PSD şi-a asumat candidatura. Această solicitare a venit din partea preşedinţilor de organizaţii, care mi-au spus să îmi asum candidatura pentru prezidenţiale. E de datoria mea, ca preşedinte al PSD să îmi asum această candidatură şi să conduc efectiv spre câştig”, a conchis Dăncilă.

Reacţia premierul vine după ce Călin Popescu Tăriceanu a declarat că mai mulţi colegi sunt nemulţumiţi de raporturile din coaliţia de guvernare, precizând că în cazul în care Viorica Dăncilă nu va avea o discuţie cu ALDE despre rectificarea bugetară, partidul pe care îl conduce nu o va vota.

Liderul ALDE a a adăugat că formaţiunea pune mai mult accent pe investiţii, lucru care nu pare să reiasă din felul în care PSD va efectua rectificarea bugetară. De asemenea, liderul ALDE a mai spus că nu se va retrage din cursa pentru prezidenţiale în favoarea Vioricăi Dăncilă. El i-a transmis preşedintelui PSD să nu se aştepte la o astfel de decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici