Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că a inventat cuvântul "giroscop"

Fostul premier Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că inventează cuvinte şi a adus drept exemplu cuvântul "giroscop".

17408 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis că a inventat cuvântul "giroscop"

Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că a inventat cuvântul "giroscop"

Fostul premier Viorica Dăncilă l-a acuzat pe preşedintele Iohannis că inventează cuvinte şi a adus drept exemplu cuvântul "giroscop".

Întrebată la o emisiune la Digi24 dacă îşi reporşează unele greşeli de gramatică pe care le-a făcut în perioada în care s-a afalt în fruntea Guvernului, Viorica Dăncilă a spus:  "Uitaţi-vă la doamna ministru Anisie care e profesor de Limba Română, eu sunt inginer, sau la domnul preşedinte Iohannis care a introdus cuvinte noi în vocabularul limbii române".

"De exemplu?" a întrebat moderatoarea emisiunii.

"Giroscopul", a răspuns Viorica Dăncilă.

Giroscopul este un termen ce există în limba română.

"Corp solid sprijinit în aşa fel, încât este liber să se rotească în jurul axei sale. Aparat care, antrenat de o mişcare de rotaţie în jurul uneia dintre axe, se poate deplasa astfel încât să nu modifice direcţia axei sale de rotaţie. Dispozitiv care asigură stabilitatea şi orientarea în spaţiu a unui avion, a unui submarin etc”, conform DEX online.

Iohannis a folosit termenul în cadrul unei conferiţe din 19 august fiind criticat că a folosit într-un context greşit cuvântul. Viorica Dăncilă însă l-a acuzat pe Iohannis că ar fi inventat termenul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici