Video Viorica Dăncilă: Să-l întrebăm pe Dacian Cioloş ce demersuri a întreprins pentru respingerea Rovanei Plumb

Viorica Dăncilă a afirmat că opoziţia a făcut un lobby negativ care a dus la respingerea Rovanei Plumb de către Comisia JURI, precizând că preşedintele Comisiei juridice este în grupul Renew Europe. Premierul a spus că Dacian Cioloş ar trebui întrebat ce demersuri a avut în acest sens.

238 afișări

„Şi să nu uităm nici de lobby-ul negativ exercitat de liderul Grupului Europarlamentar Renew Europe, Dacian Cioloş, împotriva României. Să nu uităm că preşedintele Comisiei JURI este membru al grupului condus de domnul Cioloş! Să-l întrebăm şi pe domnul Dacian Cioloş ce demersuri a întreprins în acest sens şi care este mai exact influenţa dumnealui în ceea ce priveşte decizia de astăzi (luni - n.r)”, a declarat Viorica Dăncilă, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul PSD.

„Aceşti oameni duc o luptă totală cu tot ce e în interesul României. La fel ca partidele de dreapta, oamenii noi, care s-au chinuit luni de zile să se pună de acord pentru textul moţiunii de cenzură şi dărâmarea guvernului - la fel de haotic ca acum 3 luni, la fel de slab, la fel de dăunător pentru români şi societate”, a completat premierul.

Ea a adăugat că opoziţia se tot chinuie să dea jos Guvernul prin moţiune de cenzură, însă nu reuşesc niciodată.

„Am mai văzut acest film. Filmul veşnicei moţiuni, care, până acum, mai degrabă a dărâmat şi dezbinat opoziţia decât guvernul. Au mai încercat acest lucru şi s-au făcut de râs la vot. Pentru că nu toţi parlamentarii stau încolonaţi în spatele aşa-zisului viitor premier, domnul Orban. Nu toţi se regăsesc în proiecţia de austeritate a opoziţiei, de tăieri masive din veniturile oamenilor. Nu toţi sunt confortabili cu lipsa totală de viziune şi echipă. Şi nu se simt reprezentaţi de această alianţă a oportunismului”, a explicat Viorica Dăncilă.

Şeful Executivului a mai spus că opoziţia dă dovadă de aroganţă şi de aceea în fiecare sesiune parlamentară moţiunea de cenzură este respinsă la vot.

„De aceea ultima moţiune nu a trecut şi de aceea nu va trece nici aceasta. Pentru că oamenii de bună credinţă nu pot da un vot real de sprijin şi susţinere pentru nimic. Aroganţa de care dau dovadă acum i-a mai costat o dată ruşinea de a-şi vedea picată la vot moţiunea mult trâmbiţată. O vor trăi din nou, pentru că nu au învăţat lecţia responsabilităţii. Ca să fie clar: această moţiune nu va trece!”, a precizat Dăncilă.

„Asistăm la un precedent periculos pentru România - încălcarea Constituţiei, sabotarea propriului candidat în Parlamentul European, blocarea constantă a Guvernului cu moţiuni o dată la 3 luni şi zero viziune pentru viitor”, a conchis premierul.

Premierul a anunţat că va propune o nouă persoană pentru funcţia de comisar european, după ce Comisia JURI a respins-o pe Rovana Plumb pentru această poziţie, spunând că se află în conflict de interese.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan. Comisia a trimis ite o scrisoare către preşedintele PE David Sassoli.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri.

PNL va depune, marţi, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului. Opoziţia are 277 de semnături la moţiune, numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată fiind de 233.

Taguri:
dăncilă,
cioloş,
plumb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici