Virgil Popescu, despre piaţa de energie: Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanţ

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat miercuri că se ia în considerare impozitarea întregului lanţ de pe piaţa energiei. „Impozităm pe toată lumea atunci când sunt profituri foarte mari şi piaţa de energie în anumite zone face profituri foarte mari”, a spus el.

362 afișări
Imaginea articolului Virgil Popescu, despre piaţa de energie: Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanţ

Virgil Popescu, despre piaţa de energie: Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanţ

Întrebat miercuri despre propunerile făcute de Ministerul Energiei la ordonanţa privitoare la compensarea preţurilor energiei, Virgil Popescu a spus: „Aş vrea ca lucrurile cu privire la modificarea ordonanţei 27 să fie finalizate în coaliţia de guvernare şi apoi să fie prezentate public. Vă asigur că, aşa cum aţi văzut public, oamenii nu vor avea de suferit în urma acestor modificări. Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanţ de producţie, intermediere şi furnizare. Lăsaţi-ne să finalizăm şi o să ieşim public”.

El a spus că impozitele sau taxele nu sunt stabilite de Ministerul Energiei, care poate da doar consultanţă pe zona de energie.

Întrebat dacă va fi impus un plafon pentru supraimpozitare, ministrul a spus: „Avem acum o supraimpozitare în lege, peste 450 de lei pentru producători, e normal să fie impozitat până la urmă tot lanţul, dar nu poate să stabilescă Ministerul Energiei acest lucru, asta trebuie făcută împreună cu Ministerul Finanţelor şi cu ANRE”.

Virgil Popescu susţine că PNL şi el susţin această impozitare.

„Evident că susţin un lucru, că trebuie să fie cât mai corect şi cât mai ferm, nu pot unii să facă profituri foarte mari şi alţii să le plătească, impozităm pe toată lumea atunci când sunt profituri foarte mari şi piaţa de energie electrică în anumite zone face profituri foarte mari. (...) Dublu este un profit foarte mare. După mine, un intermediar de energie sau de gaze n-ar trebui să câştige mai mult de câteva procente, ia şi vinde revinde, nu face nimic altceva, nu văd de ce ar trebui să câştige dublu sau triplu”, a adăugat Virgil Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici