Vlad Voiculescu, după ce DNA a anunţat că anchetează achiziţia vaccinurilor: Decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de premier, fără acordul MS

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, susţine că ancheta DNA cu privire la modul în care s-au făcut achiziţiile de vaccinuri este bine-venită. El spune că decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de premier, fără a consulta Ministerul Sănătăţii.

2072 afișări
Imaginea articolului Vlad Voiculescu, după ce DNA a anunţat că anchetează achiziţia vaccinurilor: Decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de premier, fără acordul MS

Vlad Voiculescu, după ce DNA a anunţat că anchetează achiziţia vaccinurilor: Decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de premier, fără acordul MS

Fostul ministru al Sănătăţii aminteşte că, pe la mijlocul lunii martie a acestui an, premierul Florin Cîţu l-ar fi acuzat că s-ar fi opus unei achiziţii suplimentare de vaccinuri.

„Nu direct, ci <pe surse> - aşa cum viitorul fost premier Cîţu, ajutat de consilieri angajaţi pe bani publici pentru nevoile de comunicare personale - a ales să comunice de altfel de fiecare dată când a vrut să îşi murdărească colegii din coaliţia de guvernare”, a scris pe Facebook Vlad Voiculescu.

Acesta spune că a adus atunci la cunoştinţa întregului Guvern că „decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de viitorul fost premier şi comunicată Comisiei Europene (pentru că a fost vorba de o achiziţie la nivel european) fără a se ţine cont de opinia ordonatorul de credite (adică cel care plătea) iar acesta era Ministerul Sănătăţii. Am cerut ca această practică de a decide pe bugetul aflat în răspunderea mea, fără a fi consultat, să înceteze”.

Conform lui Vald Voiculescu, România avea deja un număr prea mare de vaccinuri comandate, în raport cu toate scenariile vis-a-vis de campania de vaccinare.

El mai spune că „în urma deciziilor precipitate, tot prin decizia lui Florin Cîţu, România a comandat iraţional vaccinuri fără număr, a cumpărat doze peste necesar şi a ajuns în situaţia de a vinde şi dona mai multe milioane de vaccinuri decât orice altă ţară din Europa: nu din raţiuni umanitare, ci pentru că altfel ar fi expirat”.

Vlad Voiculescu speră să afle din ancheta DNA şi despre modul în care au fost distribuite aceste doze, felul în care au fost făcute donaţiile, dar şi cum au fost alese ţările în care s-au făcut aceste donaţii.

„Românii chiar trebuie să ştie. Pentru că, dacă nu ar mai simţi că sunt prostiţi şi minţiţi constant, poate-ar avea ceva mai multă încredere în cei care le cer imperativ şi tot mai răstit să se vaccineze”, a adăugat fostul ministru pe reţeaua de socializare.

Un dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 a fost deschis în România. Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici