Vladimir Putin acuză Statele Unite pentru escaladarea tensiunilor din Europa. Ce intenţionează să facă liderul de la Kremlin

  • Vladimir Putin acuză SUA de escaladarea tensiunilor în Europa prin extinderea NATO şi renunţarea la tratatele de apărare antirachetă.
  • Putin este dispus să vină la masa negocierilor şi afirmă că nu-şi doreşte conflicte armate.
  • Liderul de la Kremlin a mai declarat că nu este dispus să facă un pas înapoi în privinţa Ucrainei şi îndeamnă NATO să nu disloce armament şi trupe în apropierea Federaţiei Ruse.
7323 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin acuză Statele Unite pentru escaladarea tensiunilor din Europa. Ce intenţionează să facă liderul de la Kremlin

Vladimir Putin acuză Occidentul pentru escaladarea tensiunilor de la finalul Războiului Rece

Conform Reuters, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat SUA de escaladarea tensiunilor în Europa. Liderul de la Kremlin declară că SUA au evaluat incorect rezultatul Războiului Rece încheiat în anul 1991 odată cu destrămarea Uniunii Sovietice. 

Adresându-se unor înalţi oficiali militari, Putin a spus că Rusia va răspunde „în mod adecvat” oricărei agresiuni occidentale şi îşi va dezvolta armata în continuare.

"De ce s-a extins NATO şi a renunţat la tratatele de apărare antirachetă? Pentru că occidentalii sunt de vină pentru ceea ce se întâmplă acum, pentru tensiunile care se petrec în Europa. După ce şi-a revendicat victoria în Războiul Rece, judecata Washingtonului a devenit tot mai întunecată de euforie, ceea ce au determinat Statele Unite să facă alegeri politice proaste", a declarat liderul rus. 

Rusia a trimis zeci de mii de militari la graniţa cu Ucraina, cerând NATO să refuze să accepte fosta republică sovietică ca membru şi să garanteze că acolo nu vor fi dislocate arme sau trupe care să ameninţe securitatea Federaţiei Ruse.  

Putin a adăugat că speră la discuţii constructive cu Washington şi Bruxelles cu privire la cererile Rusiei privind garanţiile de securitate. 

„Conflictele armate şi vărsarea de sânge nu sunt opţiunea noastră, nu ne dorim un astfel de scenariu”, a spus Putin.

El a declarat  că propunerile Rusiei nu sunt un ultimatum, dar nu va face un pas înapoi în privinţa Ucrainei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici