Vladimir Putin, înlăturat de la putere de doi studenţi într-un desen animat românesc

  • Războiul din Ucraina şi ororile comise de ruşi i-a determinat pe tot mai mulţi artişti să-şi exprime furia în animaţii.
  • Doi Degeaba este un serial de animaţie difuzat pe un canal de YouTube din 2015, faimos pentru limbajul licenţios.
  • Serialul este despre doi tineri studenţi care petrec într-un cămin şi fumează canabis pe ascuns, şi deseori, cei doi se lovesc de peripeţii şi de o societate îngustă la progres, care se opune legalizării drogurilor uşoare ca-n California, Colorado, Canada, Portugalia sau Olanda.
  • Doi Degeaba se vrea drept o ilustrare necenzurată a vieţii de student.
  • Creatorii din spatele serialului sunt anonimi şi aşa doresc să rămână conform declaraţiilor date în episoadele Q&A.
  • Putin, prin invadarea Ucrainei, le-a distrus celor doi tineri viaţa de facultate după ce au fost înrolaţi cu forţa în Armata Română
2476 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, înlăturat de la putere de doi studenţi într-un desen animat românesc

Doi Degeaba, Facebook

Creatorii de desene animate, la luptă cu regimul putinist 

În Rusia, un serial de animaţie difuzat din 2001, creat de artistul ruso-israelian Oleg Kuvaev, a fost interzis în Rusia pentru criticile aduse regimului putinist după ororile din Ucraina. 

În serialul de comedie Ungurul Bulan, creat de vloggerul şi comediantul Ciprian Cătunescu din Baia Mare,  protagonistul  a purtat o discuţie directă cu dictatorul rus la masa cea lungă privind Ucraina, iar negocierile nu s-au încheiat prea bine. 

Cine sunt cei Doi Degeaba? 

Serialul românesc de animaţie Doi Degeaba  este creat de un grup de studenţi  talentaţi la animaţie şi la comedia vulgară, şi care refuză să-şi dezvăluie identitatea.

În povestea serialului, Orlando şi Inocenţiu sunt doi studenţi care din 2015 stau în facultate şi organizează petreceri cu băutură şi droguri uşoare în căminul studenţesc.

Cei doi, dar mai  ales Orlando, intră mereu în peripeţii (au fost şi în puşcărie pentru puţin timp), de la examene şi problemele cu iubitele la conflictele cu colegii de facultate, cu poliţiştii, cu agenţii de pază,  cu interlopii periculoşi, maneliştii, administratoarea căminului studenţesc, racheţii ruşi şi chiar cu mafia Yakuza. Nu este cunoscut în ce facultate studiază sau în ce oraş locuiesc, dar periodic, cei doi studenţi, alături de prietenii lor, călătoresc prin Secuime pentru petreceri şi sex. 

Cei doi au fost luaţi şi ostatici într-un supermarket, chiar când erau la coadă la o caserie alături de Smiley şi au trecut printr-o peripeţie amuzantă alături de Alina Eremia care a interpretat vocal iubita lui Trosco, un alt student care locuieşte în camera din căminul studenţesc alături de protagoniştii serialului. 

Serialul a abordat şi teme controversate în afară de consumul drogurilor uşoare în scop recreaţional,  precum homosexualitatea, prostituţia şi practicarea videochat-ului. 

În ultimii doi ani, adaptarea la pandemie a fost principala temă, iar cei doi studenţi au avut de furcă cu deschiderea unui club ilegal în care să organizeze petreceri. Sezonul 8, debutat din toamna 2021, intenţiona să se axeze pe stilul de viaţă studenţesc în epoca post-pandemică, pe povestea vărului misterios al lui Orlando, pe petrecerile cu măgarul,  iar fanii a căror comentarii erau cele mai apreciate pe YouTube îşi făceau apariţia în episoadele viitoare în forma animată.  

Războiul le-a dat peste cap stilul lor de viaţă 

În episodul difuzat pe 4 februarie, cu câteva săptămâni înainte de anexarea Donbasului de pe 22 februarie şi începutul bombardamentelor ruse asupra Ucrainei de pe 24 februarie, când trupele ruse s-au mobilizat la graniţa cu Ucraina şi erau emise atenţionări despre intenţiile regimului putinist, studenţii din cămin sunt înrolaţi cu forţa în Armata Română din cauza tensiunilor dintre NATO şi Rusia.

Bineînţeles că serialul este fictiv şi serviciul militar pentru bărbaţi este obligatoriu numai când România este în stare de război sau sub asediu, nu când este un conflict la graniţă. 

Dar creatorii serialului au avut ingeniozitatea de a schimba brusc cursul serialului.  

Parcă aducându-ne aminte de vechiul serial Trăsniţii în NATO aşa cum era la începutul aniilor 2000, Doi Degeaba ne prezintă viaţa în armată dintr-o perspectivă mai vulgară. 

Au ghinionul de a ajunge sub comanda unui caporal foarte dur care le interzice să petreacă, să consume droguri şi alcool, dar mai ales, să agaţe femei cu care să facă sex, şi îi supune la o instrucţie dură. 

Însă Orlando, mereu priceput în a intra în belele şi de a ieşi, reuşeşte să aducă un final amuzant, dacă nu, unul sec de genul  "facepalm".

Deşi pare a fi un personaj nătărău, de multe ori îşi scoate colegii din situaţii disperate, cum s-a întâmplat în episodul difuzat pe 21 aprilie, când descoperă la TV că Vladimir Putin este păzit de un agent de securitate pe care îl recunoaşte ca fiind un fost coleg rus de facultate cu care a intrat recent în conflict. 

Orlando le dezvăluie superiorilor şi în colaborare cu CIA şi cu serviciile ucrainene, armata română efectuează o operaţiune secretă în Rusia pentru înlăturarea lui Putin de la putere şi salvarea Ucrainei. 

 

Cum a fost Putin înlăturat de la putere în serialul Doi Degeaba?  (SPOILER ALERT) 

Orlando şi Inocenţiu, alături de caporalul lor, se deghizează în invitaţi prestigioşi ai Kremlinului şi se infiltrează la o petrecere. Cei doi studenţi se deghizează apoi în dansatoare.

Putin se îndrăgosteşte de Orlando şi îl cheamă în dormitorul său prezidenţial. În final, după ce Inocenţiu îl distrage pe Putin,  Orlando trage cu pistolul spre organele genitale ale dictatorului. Dictatorul rus, fiind incapacitat, este arestat de forţele CIA.

Un agent CIA îşi pune o mască ca să se deghizeze în Putin şi transmite la televizor că va retrage trupele ruse din Ucraina, că este dispus să vină la masa negocierilor, iar Rusia îşi va cere scuze pentru toate ororile comise şi promite că va îndrepta totul. 

Studenţii se întorc eroi în ţară şi îşi văd de vechea lor viaţă în căminul studenţesc unde se vor lovi în continuare de peripeţiile cotidiene din societatea românească. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici