Voiculescu, despre pacienta arsă la Floreasca: Toţi au cucerit o funcţie şi cred că pot face uz de putere. Eşti pe tarlaua lor

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a afirmat, despre femeia care a murit după ce a avut arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, că multe ţin de comportamentul personalului, însă toţi care au cucerit o funcţie, cred că pot face uz de putere şi au impresia că eşti, ca pacient, „pe tarlaua lor”.

4609 afișări
Imaginea articolului Voiculescu, despre pacienta arsă la Floreasca: Toţi au cucerit o funcţie şi cred că pot face uz de putere. Eşti pe tarlaua lor

Voiculescu, despre pacienta decedată

„O femeie a murit după ce a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului pe o masă de operaţie a Spitalului Floreasca. Multe, extrem de multe ţin de comportamentul personalului, de reguli şi protocoale internaţionale adaptate la condiţiile de la noi şi de tot ceea ce presupune siguranţa pacientului”, a scris Vlad Voiculescu, duminică, pe Facebook.

El a adăugat că a urmărit declaraţiile lui Mircea Beuran despre ce s-a întâmplat la Spitalul Floreasca, iar afirmaţiile acestuia sunt în linia ideii că după ce ai ajuns într-o funcţie ai dreptul să faci uz de putere.

„Am urmărit astăzi (duminică - n.r.) declaraţiile Prof. Univ. Dr. Beuran (Preşedinte al Senatului UMF Bucureşti) despre ce s-a întâmplat la Floreasca.

Tonul, conţinutul, toate sunt în linie cu ceea ce am tot văzut şi auzit toţi aceşti ani din partea mai marilor medicinei româneşti: de la anumiţi miniştri, la mari profesori, la reprezentanţi ai colegiului medicilor, la anumiţi înalţi funcţionari, la anumiţi medici, la anumite asistente, ba chiar la anumite infirmiere şi la anumiţi portari. Toţi au cucerit (doar ei ştiu cum) o funcţie, un post... şi acum au dreptul de a face uz de puterea câştigată, de reţeaua de «pretini», de faptul că oricum nu ai la cine altcineva să apelezi, pe scurt... eşti pe tarlaua lor. În fapt, nu e tarlaua lor. Nici a miniştrilor, nici a marilor profesori, nici a Colegiului Medicilor, nici a vreunuia dintre cei înşiraţi mai sus”, a completat Voiculescu.

Acesta face referire la o postare pe reţeaua de socializare a unui medic român anestezist din New York, care spune că oricine care lucrează într-un spital ştie că alcool n use foloseşte în combinaţie cu un electrocauter.

„Voi reda aici doar ceea ce scria acum o oră un medic român anestezist la New York (Daiana Voiculescu, simplă coincidenţă de nume):

«Unul dintre primele lucruri pe care orice rezident de chirurgie şi anestezie trebuie să le ştie este cum să evite producerea incendiului pe masa de operaţie. În sistemele medicale responsabile există practici şi protocoale clare care sunt aplicate cu stricteţe de către tot personalul medical, de la profesor până la infirmieră şi brancardier. Un incendiu de mari proporţii pe masa de operaţie nu poate fi produs şi întreţinut decât de cantităţi relativ mari de substanţe combustibile. Oricine ştie că alcoolul din substanţele dezinfectante este combustibil şi electrocauterul nu trebuie folosit înainte de evaporarea totală a lui. Şi, tot în sistemele medicale responsabile, cine ignoră grosolan siguranţa pacientului îşi pierde dreptul de practică. Cel puţin dreptul de practică.»”, a explicat medicul român în postarea respectivă, citată de Vlad Voiculescu.

Fostul ministru a Sănătăţii a mai spus că din iunie 2020, personalul medical care nu pune pe prim plan siguranţa pacientului, nu va mai fi angajat al acelui spital.

„Din iunie 2020, cine nu va pune pe primul loc siguranţa pacientului în spitalele din Bucureşti, va înceta să servească pacienţii acelui spital. Imediat. Indiferent de titluri, indiferent de «pretini». Există destui medici români extraordinari care nu vor să plece din ţară, dar nu îşi găsesc post şi destui medici extraordinari care vor să se întoarcă acasă”, a conchis Voiculescu.

Pacienta în vârstă de 66 de ani care a luat foc pe masa de operaţii de la Spitalul Floreasca a murit duminică seară, a confirmat, pentru MEDIAFAX, deputatul Emanuel Ungureanu.

O pacientă a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc. Anunţul a fost făcut tot de către deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a precizat că a aflat târziu de femeia arsă de la Spitalul Floreasca şi, imediat, a cerut control deoarece exista pericolul muşamalizării cazului. Costache spune că este surprinzătoare atitudinea chirurgilor care refuză să coopereze cu echipa de control.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici