Voiculescu, despre românul cu arsuri mort în Belgia: Nu există un autor moral

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, luni, că nu există un vinovat în cazul românului cu arsuri care a decedat, la un spital din Belgia, pentru că transferul s-a făcut în momentul în care a existat un centru care să îl primească.

983 afișări
Imaginea articolului Voiculescu, despre românul cu arsuri mort în Belgia: Nu există un autor moral

Voiculescu, despre românul cu arsuri mort în Belgia: Nu există un autor moral

Întrebat, într-o conferinţă de presă la Parlament, despre cine e autorul moral al întârzierii transferului românului decedat în Belgia, Vlad Voiculescu a spus că nu există vinovaţi, pentru că nimeni nu s-a opus transferului în Europa.

„Dacă ar fi fost o singură persoană care să se fi opus acestui transfer al tânărului aş fi înţeles să vorbim despre un autor moral. Există un ordin de ministru, al ministrului Sănătăţii, ministrului Afacerilor Interne, respectiv un acord care spune că DSU este responsabil atât pentru găsirea centrului din străinătate în care pot fi trataţi arşii, cât şi pentru efectuarea transferului. Acestea sunt două atribuţii care sunt la DSU, dar nu putem să vorbim despre autor moral atât timp cât colegii de la DSU au făcut tot ce a depins de dânşii, şi anume: pe 20 a fost accidentul, pe 21 seara deja au primit înştiinţarea cei de la DSU. Tot atunci au început să caute centre în Europa unde să poată fi transferat pacientul. De îndată ce au găsit un centru, pacientul a fost transferat de îndată ce a fost posibil din punct de vedere tehnic. A existat o defecţiune a avionului, este un lucru pe care l-am aflat de la dr. Arafat. De îndată ce s-a găsit o soluţie alternativă, prin MApN, pacientul a fost transferat”, a spus Voiculescu.

Ministrul a precizat că îndoielile pe care le are şi verificările care sunt realizate au legătură cu modul în care a fost tratat pacientul, după ce un medic din Belgia a spus că bolnavul nu fusese bine îngrijit în România.

„Nu putem compara cu lucruri din trecut şi să căutăm un autor moral atâta timp cât nu a existat nici măcar o singură secundă să fie existat un loc în străinătate şi cineva să fi refuzat transferul. M-am ocupat personal de asta, am sunat la DSU şi de îndată ce transferul a fost posibil s-a şi efectuat”, a precizat Voiculescu.

Pacientul decedat la spitalul din Belgia a fost transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, apoi, în 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici