Voinescu: Semnarea protocolului cu Serbia, victorie a unui fel eficient de a face diplomaţie

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat că semnarea de către România a protocolului cu Serbia privind statutul minorităţilor este o victorie a unui fel eficient de a face diplomaţie şi a arătat că problema minorităţilor trenează de 20 de ani şi că este bine că există acest document.

127 afișări
Imaginea articolului Voinescu: Semnarea protocolului cu Serbia, victorie a unui fel eficient de a face diplomaţie

Sever Voinescu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Voinescu a spus, joi, într-o conferinţă, că problema minorităţilor române din Serbia este o problemă care trenează în rezolvarea reală de foarte mulţi ani şi că de 20 de ani nu au existat lideri politici din România care să nu pună această problemă.

"Faptul că noi avem astăzi acest acord este o victorie a unui fel eficient de a face diplomaţie", a afirmat Voinescu, adăugând că este bine că acest document există.

El a dat asigurări că partea română şi-a evaluat foarte bine toate consecinţele şi toţi paşii.

"Vă asigur că, în momentul în care România a decis să se comporte într-un anume fel, a făcut-o evaluând foarte bine toate consecinţele şi toţi paşii", a mai spus Voinescu.

Protocolul privind minorităţile între România şi Serbia a fost semnat, joi, la Bruxelles, de ambasadorii la UE ai celor două state.

Semnarea a avut loc la Comisia Europeană.

Semnarea Protocolului a fost condiţia României pentru a accepta acordarea statutului de ţară candidată la UE pentru Serbia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici